Včerajšnjega večera ljubitelji slovenskega nogometa zagotovo ne bodo ohranili v preveč dobrem spominu. Večina privržencev je šla zaradi poraza Slovenije v posteljo najmanj slabe volje, nekateri so na družbenih omrežjih predvsem proti selektorju Srečku Katancu ustrelili kar nekaj strupenih puščic.


Medtem ko je Katanec po drugem zaporednem porazu z Estonijo miril ozračje in bil za razliko od večine javnosti zadovoljen s predstavo, pa se z mnenjem selektorja ni strinjal Milivoje Novaković, s 35 leti najizkušenejši mož izbrane vrste. Napadalec japonskega Shimizu S-Pulsa je v izjavi za spletno stran Evropske nogometne zveze priznal, da Slovenci niso igrali preveč dobro, po mnenju Ljubljančana je manjkal predvsem pogum v igri ena na ena: “Menim, da Estonija ni bila boljši nasprotnik, vendar sami nismo izkoristili svojih priložnosti. Pravzaprav nismo odigrali preveč dobro. Nismo bili dovolj pogumni, še posebej v igri ena na ena. Skupaj delamo za to, da bi zabili gole, skupaj tudi izgubljamo. Ni vse odvisno le od mene ali katerega drugega posameznika. A za nami je šele prva tekma in ostajamo pozitivni. Trenutno smo razočarani, toda pred nami je še veliko tekem.”

Za Zlatkom Zahovićem s 25 zadetki drugi strelec reprezentance bo imel s soigralci možnost za popravni izpit že čez točno mesec dni, ko bo 9. oktobra v Ljudskem vrtu gostovala Švica, tri dni kasneje pa se Katančevi izbranci znova odpravljajo na Baltik, tokrat v Litvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…