Včerajšnjega večera ljubitelji slovenskega nogometa zagotovo ne bodo ohranili v preveč dobrem spominu. Večina privržencev je šla zaradi poraza Slovenije v posteljo najmanj slabe volje, nekateri so na družbenih omrežjih predvsem proti selektorju Srečku Katancu ustrelili kar nekaj strupenih puščic.


Medtem ko je Katanec po drugem zaporednem porazu z Estonijo miril ozračje in bil za razliko od večine javnosti zadovoljen s predstavo, pa se z mnenjem selektorja ni strinjal Milivoje Novaković, s 35 leti najizkušenejši mož izbrane vrste. Napadalec japonskega Shimizu S-Pulsa je v izjavi za spletno stran Evropske nogometne zveze priznal, da Slovenci niso igrali preveč dobro, po mnenju Ljubljančana je manjkal predvsem pogum v igri ena na ena: “Menim, da Estonija ni bila boljši nasprotnik, vendar sami nismo izkoristili svojih priložnosti. Pravzaprav nismo odigrali preveč dobro. Nismo bili dovolj pogumni, še posebej v igri ena na ena. Skupaj delamo za to, da bi zabili gole, skupaj tudi izgubljamo. Ni vse odvisno le od mene ali katerega drugega posameznika. A za nami je šele prva tekma in ostajamo pozitivni. Trenutno smo razočarani, toda pred nami je še veliko tekem.”

Za Zlatkom Zahovićem s 25 zadetki drugi strelec reprezentance bo imel s soigralci možnost za popravni izpit že čez točno mesec dni, ko bo 9. oktobra v Ljudskem vrtu gostovala Švica, tri dni kasneje pa se Katančevi izbranci znova odpravljajo na Baltik, tokrat v Litvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …