V nedavnem intervjuju za Ekipo SN je selektor moške nogometne reprezentance Matjaž Kek dejal, da je pripravljen sprejeti odgovornost za slabe predstave slovenske izbrane vrste in da ne zavrača niti možnosti svojega odstopa. Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović se je za Ekipo SN odzval na selektorjeve besede.


“Tudi jaz sem lahko zelo neposreden – selektor Matjaž Kek ni problem, selektor je del rešitve. Preprosto ni vidika, po katerem bi on lahko bil problem. Že ko sva se prvič pogovarjala, sva se pogovarjala o delu na dolgi rok in se zavedala, da bi se utegnile na krajši rok še pojavljati težave, ki jih bo treba mirno in preudarno reševati skupaj. Z njegovim delom smo zadovoljni – z načinom, s pristopom, s korektnostjo, z angažiranostjo. Rezultati pa bodo, to sem prepričan, prišli, ko se bo pod njegovim vodstvom izoblikovala ekipa na način, kot je govoril v intervjuju za vaš časnik,” je dejal prvi mož slovenskega nogometa, ki je razkril tudi, da bo Kek najverjetneje svojo funkcijo opravljal vse do leta 2024:

“Selektor ima podpisano pogodbo do konca cikla 2022, vendar pa smo načelno že dogovorjeni za še en cikel, torej za ligo narodov, kvalifikacije in evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Kek zapustil reprezentanco Slovenije in sedel na klop Hajduka?

Ni skrivnost, da so imeli pri Hajduku, pred začetkom sezone velike načrte, a se je kaj hit…