Napetost pred četrtkovim obračun Slovenije in Švice, ki se bo ob 20:45 pričel v mariborskem Ljudskem vrtu, počasi narašča. Reprezentanca se v Ljudski vrt vrača po skorajda dveh letih premora, ko je v Mariboru z dvema zadetkoma Tima Matavža z 2:1 premagala Ciper, v štajersko prestolnico pa se z reprezentanco vrača tudi Martin Milec, nekdanji branilec državnih prvakov.


“Poškodba, ki me je zaustavila pri priključku reprezentanci za tekmo z Estonijo, je pozabljena. Sem pripravljen za igro in  se odlično počutim. Zadnji mesec je bil zame osebno resnično uspešen, saj sem odigral vse tekme praktično od prve do zadnje minute,” je dejal reprezentančni branilec, ki je doslej dres z državnim grbom oblekel trikrat. Poškodba ga je stala uvoda začetka kvalifikacij, ravno tako pa ga ni bilo poleg niti na južnoameriški turneje, saj je tudi takrat ponagajala poškodba. Milec se obračuna s Švicarji že veseli, saj se bo vrnil tudi na kraj zločina, v Ljudski vrt, kjer je doslej preživel najlepše trenutke svoje kariere. Nekdanji član vijolic je davi že preizkusil zelenico, ki jo je v preteklosti dodobra spoznal, za res bo šlo v četrtek, poudarja, da Švica ni nepremagljiva: “Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Švica ni nepremagljiva, bo pa v vsakem primeru potrebno garati vseh 90 minut. V Ljudskem vrtu je vse mogoče. Želim si, da bo stadion napolnjen do zadnjega kotička. Če bo tako, me ni strah za rezultat. Vemo, da znajo Mariborčani pripraviti atmosfero, ki si jo lahko igralec samo želi. Peklensko vzdušje lahko tudi nas ponese na višji nivo.”

“Lepo se je vrniti domov, v Slovenijo, na Štajersko. Škoda da ta akcija traja le teden dni,” je po vrnitvi v Slovenijo, tokrat na Ptuj, kjer se je reprezentanca zbrala pred tekmo s Švico, dejal bočni branilec. 23-letni nogometaš, ki je poleti Maribor zamenjal za belgijski Standard, je reprezentančno akcijo izkoristil tudi za snidenje s trojico nekdanjih soigralcev v vijoličastem dresu, saj je Katanec na zbor povabil tudi Mitjo Vilerja, Aleša Mertlja in Željka Filipovića, ki so pred dnevi odigrali pomembno vlogo pri večnem derbiju, ki ga je spremljal tudi Milec: “Ogledal sem si derbi med Mariborom in Olimpijo in moram priznati, da je bila to zelo dobra nogometna tekma v izvrstnem vzdušju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Stožice kljub evforiji ne bodo polne, napovedanih 9000 navijačev

Kljub temu, da je Slovenijo zajela mala evforija, pa navijaškega naboja za reprezentante S…