Zlatko Zahović je znano nogometno ime, ki ga cenijo tudi v tujini, vse bolj pa se uveljavlja tudi sin Luka, strelec izenačujočega na sredini tekmi Lige prvakov s portugalskim Sportingom. Kot strela z jasnega je pred dnevi udarila tudi novica, da si ga v svojih vrstah želijo tudi pri portugalski nogometni zvezi.


Mladi napadalec, s petimi zadetki tudi prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije, po tekmi s Sportingom ni želel preveč razlagati o reprezentančnih ambicijah, zato pa se je danes dopoldne oglasil oče Zlatko, športni direktor vijoličastih, ki je za časnik Ekipa24 dejal, da si želi Luka zaigrati za člansko izbrano vrsto Slovenije: “Odločil se je, da v slovensko izbrano vrsto ne namerava napredovati prek mlade selekcije. Ker ve, da bo resne namene za prihodnost predstavljal le vpoklic selektorja A-reprezentance. Jasno je torej, kdo je na potezi. Vesel sem, da ni omahoval, da je sprejel odločitev. Ker jih je v življenju pač treba sprejemati. Brez tega ne gre.” Kljub temu ima Zahović mlajši tudi rezervni scenarij, kar je poudaril tudi oče Zlatko: “Sprejel pa bi vabilo v mlado portugalsko reprezentanco. Z vsem, ampak res z vsem spoštovanjem do Slovenije, je Portugalska vendarle višja raven. Čeprav bi se pozneje lahko odločil tudi drugače, pa bi bila to njegova končna odločitev.”

Na potezi je torej Srečko Katanec, selektor članske izbrane vrste, od katerega je odvisno, ali bo Slovenija po nekaterih talentih, ki so v minulih letih sprejeli igranje za tuje reprezentance, izgubila še enega, morda celo največjega doslej. Se bo Luka znašel na reprezentančnem seznamu za tekmi s Švico in Litvo?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…