Začetek odločilnega dela kvalifikacijskega obdobja za uvrstitev na svetovno prvenstvo se za slovensko izbrano vrsto nezadržno približuje. Štiriindvajseterica vpoklicanih reprezentantov na Štajerskem pili formo in se pripravlja na odločilne obračune v prihajajočih dnevih oziroma tednih.

Slovenci bodo oktobrski kvalifikacijski ciklus začeli v petek na Malti in ga nato zaključili v ponedeljek, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala reprezentanca Rusije. Za podaljšanje upov o uvrstitvi na mundial si varovanci Matjaža Keka več ne smejo privoščiti spodrsljajev. Malta je pred mesecem dni že padla, ko je v Stožicah edini zadetek za zmago z 1:0 iz najstrožje kazni dosegel Sandi Lovrić.

“Proti Malti in Rusiji pričakujem dve težki tekmi, kljub dejstvu da imamo tokrat nekaj več časa za pripravo. Mislim da nas čaka veliko borbe in intenzivnih dvobojev. Potrudili se bomo, da zmagamo. V napredovanje ne verjamem samo jaz, temveč celotna ekipa. Začeti moramo zmagovati. Gremo do konca, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kaj nam bo to prineslo, je svoja pričakovanja pred pomembnima obračunoma v pogovoru za Nogometno zvezo Slovenije razkril vezist Lugana.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…