Če smo pred dnevi pisali o slovenski nogometni pravljici pod avtorstvom Matjaža Keka in o tem, da ne ve ali bo nadaljeval na slovenski klopi, smo včeraj dobili konkreten odgovor na to vprašanje. 


 

Matjaž Kek bo še naprej vodil slovensko nogometno reprezentanco. Kljub špekulacijam o morebitnem odhodu je predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, potrdil, da Kek ostaja na selektorskem mestu. Na včerajšnji oddaji 24ur Zvečer na POP TV je Mijatović razjasnil, da je bil dogovor o Kekovem nadaljnjem vodenju reprezentance sklenjen že po uspešnih kvalifikacijah za Euro 2024.

Voditelj oddaje Žiga Bonča je izpostavil, da so se pojavile govorice o Kekovem zanimanju za ponudbe iz drugih držav. “Selektor je morda malce dvoumno dejal, da imamo reprezentanco, ki je zložena za naprej, kdorkoli jo bo vodil. Matjaža Keka naj bi si želele tudi druge države, lahko to zgodbo pospravimo v predal, ostaja selektor slovenske reprezentance?” je vprašal Bonča. Mijatović je na to odgovoril odločno: “Seveda Kek ostaja selektor slovenske reprezentance.

Mijatović je še dodal, da je Kekova izjava o pripravljenosti reprezentance za prihodnje izzive le potrdila, da je ekipa dobro selekcionirana in perspektivna. “Mislim, da je Matjaž želel povedati, da je ta reprezentanca dozorela, dobro selekcionirana, perspektivna in da bo v prihodnje, ne glede na to, kdo jo vodi, dosegala takšne rezultate, kot jih je napovedal tudi kapetan Jan Oblak,” je pojasnil Mijatović.

 

Kapetan Jan Oblak je na nedavnem srečanju z navijači v Ljubljani obljubil, da naslednje uvrstitve na Euro ne bo treba čakati 24 let, kar je navijačem vlilo dodatno upanje in zaupanje v prihodnje uspehe reprezentance.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija je napredovala za pet mest

Po zaključku Eura 2024 in Copa Americe je FIFA objavila posodobljeno mednarodno lestvico, …