Hram slovenskega ženskega nogometa, športni park v Beltincih, je danes gostil uvodno srečanje skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo, v katerem je slovenska ženska reprezentanca do 17 let gostila izbrano vrsto Slovaške. Z rezultatom 2:1 so se zmage veselile Slovakinje.


Varovanke Tine Kelenberger so se hitro znašle v rezultatskem zaostanku, saj so Slovakinje povedle že v 8. minuti srečanja, potem ko je domačo čuvajko vrat Nemetovo premagala Čeriova. Domača obramba je strel sprva sicer izbila v polje, vendar je glavna sodnica Italijanka Valentina Garffolo zadetek na signalizacijo stranske pomočnice priznala. Slovenke so rezultat izenačile v zaključku prvega dela. Odlično globinsko podajo Prašnikarjeve je izkoristila Kuštrinova, ki je rutinirano premagala gostujočo vratarko in postavila izid polčasa.

Drugi del je minil ob enakovredni igri na obeh straneh, v kateri sta si obe moštvi izmenjavali pobudo na terenu. Tudi tokrat so domačinke začele slabo in se hitro znašle v novem zaostanku. Že po sedmih minutah nadaljevanja je uspešna bila Mikolajova. Mlade Slovenke so najbližje izenačenju bile v 57. minuti, vendar je strel Bratuše zaustavila vratnica odbitek pa je Prašnikarjeva nato poslala v prečko.

Srečanje je sicer minilo v znamenju nesposobne sodniške trojke, v glavni vlogi z Garffolovo, ki se je nekajkrat s svojimi odločitvami popolnoma osmešila in parala živce akterjem na in ob igrišču. Na začetku drugega polčasa si je celo dovolila, da sta obe ekipi srečanje začeli z desetimi na igrišču, saj glavna delilka pravice ni dopustila po eno menjavo na vsaki strani, čeprav so jo o tem opozarjali na klopi obeh moštev in tudi četrta sodnica. Po dobrih dveh minutah in prvi prekinitvi je do menjav vendarle prišlo in obe moštvi sta nadaljevali v polni postavi.

Na drugem srečanju v skupini so v Bakovcih Nizozemke visoko s 3:0 odpravile Izraelke in po prvem krogu zasluženo zasedajo prvo mesto na lestvici. Srečanji drugega kroga sta na sporedu v petek ob 15. uri. Slovenija bo na stadionu v Bakovcih gostila Izrael.

U17 SLOVENIJA 1:2 U17 SLOVAŠKA
Strelke: Zala Kuštrin (36′); Viktoria Čeriova (8′), Maria Mikolajova (52′)
Igrale so: Sara Nemet, Manca Kutnjak, Karmen Godina, Tinkara Senica, Zala Kuštrin (74′ Vita Šiftar), Špela Kolbl, Nika Babnik, Lara Prašnikar, Špela Rozmarič, Kaja Horvat (64′ Ana Černelič), Nika Nemec (41′ Urška Bratuša)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…