Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je tudi na drugem kvalifikacijskem obračunu za uvrstitev na evropsko prvenstvo vknjižila zmago. Globoko v sodnikovem dodatku je padla Slovaška.


Slovenija je večji del srečanja imela terensko pobudo in številne priložnosti, toda žoga ni in ni hotela v mrežo Slovakinj. Nekajkrat se je z dobrimi obrambami izkazala gostujoča čuvajka mreže Erika Zjarova. Trenutek odločitve je padel šele globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa, natančneje v 94. minuti, ko je rezervistka Jerca Plevel zadela za pomembno zmago Slovenk. Velika junakinja se je izkazala za pravi as iz rokava selektorice Tine Kelenberger, ki je 16-letnico v igro poslala pet minut pred iztekom rednega dela.

“Tekma je bila taka, kot smo pričakovali. Dekletom smo povedale, da bo treba garati 90 minut in še cel podaljšek. Da ni predaje do konca, da lahko gol zabijemo tudi v 93. minuti. To se je tudi zgodilo. V prvem polčasu je bila tekma dokaj izenačena, v drugem polčasu so Slovakinje malce padle, prevzeli smo pobudo. Ko prevzamemo vlogo favorita, ko imamo pobudo, imamo težave. Malce preveč smo silili z neko dolgo žogo, več bi morali igrati t.i. „pas igro“. S tem bi lahko naredili preboj, prišli do priložnosti. Imeli smo tudi nekaj prekinitev, ki pa jih nismo izkoristili. V Krškem na igrišču na robovih ni dovolj prostora, zato imajo punce težave z izvedbo kota, ker ni dovolj zaleta. Na koncu smo se zbrali, vsa čast dekletom in vsem, ki so verjeli v to,” je po tekmi za spletno stran Nogometne zveze Slovenije razlagala selektorica domače izbrane vrste, ki je svoje varovanke pripeljala na prag uvrstitve na prvo veliko tekmovanje.

Evropsko prvenstvo osmih najboljših reprezentanc bo v drugi polovici meseca maja gostila Estonija, nanj pa se uvrsti le prvouvrščena ekipa vsake izmed sedmih kvalifikacijskih skupin drugega dela. Slovenke veliko finale čaka proti Švicarkam, ki so prav tako na prvih dveh obračunih vknjižile zmago. Švica ima po dveh krogih boljšo gol razliko, kar pomeni, da bo Slovenija za uvrstitev na zaključni turnir v četrtek ob 15.30 uri v Krškem morala loviti zmago.

Lestvica:
Švica 6 točk (4:0)
Slovenija 6 (2:0)
Avstrija 0 (0:2)
Slovaška 0 (0:4)

Zadnji krog (četrtek, 15.30):
DU17 Slovenija – DU17 Švica (Krško)
DU17 Slovaška – DU17 Avstrija (Brežice)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ana Milović: Vsak vložen evro lahko pomeni korak naprej

V podcastu Popkast pod okrijem 24ur je gostovala članica ženske nogometne ekipe Olimpije i…