Slovenska nogometna izbrana vrsta je izkoristila reprezentančni termin za prijateljsko tekmo z reprezentanco San Marina. Dvoboj je bil odigran v Stožicah, s pričetkom ob 20.45 uri.


Slovenija je takoj zagospodarila na zelenici in prevzela vajeti igre. Do vodilnega zadetka v 17. minuti, ko je po podaji kapetana Jasmina Kurtića z glavo zadel Nemanja Mitrović, so slovenski reprezentantje poizkušali predvsem od daleč. Poizkusi so leteli mimo gostujočih vrat, ali pa se je izkazal vratar gostov. V 25. minuti je prednost Slovenije povišal Haris Vučkić, ki je zadel z bele točke. Po tem ko je v 17. minuti dosegel prvi zadetek v reprezentančnem dresu, je branilec Mitrović zadel tudi za 3:0, v 42. minuti se je najbolje znašel po izvedenem kotu in iz bližine še drugič zadel.

Slovenija je odlično začela drugi polčas, tik po vstopu v igro je na 4:0 povišal Rajko Rep, ki je izkoristil podajo v kazenski prostor. V nadaljevanju je Slovenija večino časa imela žogo v posesti, vendar te prednosti ni uspela kronati z novim zadetkom in ostalo je pri 4:0. 

Slovenija – San Marino 4:0
Mitrović 17′, 42′, Vučkić 25′ (11m), Rep 48′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poraza proti Hrvatom in Srbom

Slovenska kadetska reprezentanca je zadnji pripravljalni ciklus pred pričetkom kvalifikaci…