Slovenija je po včerajšnjem remiju v Atenah osvojila prvo mesto v skupini C3, in si priigrala napredovanje v ligo B. Ob enem pa si je kot najboljša reprezentanca lige C, skoraj že odprla vrata v dodatne kvalifikacije za Svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022.


Grke je v obup z bravuroznimi obrambami spravljal Jan Oblak, ki je znova zaklenil svoja vrata. “Mislim, da smo zasluženo dobili to skupino. Grki so želeli zmagati, trpeli smo, a nakoncu je bil naš trud poplačan, kar je bil tudi naš cilj,” je takoj po tekmi povedal Matjaž Kek.

“To je nagrada za vse fante, ki so trdo delali. Uspelo nam je sestaviti dobro ekipo. Kot selektorja me veseli, da so postavljeni neki temelji in, da se je predstavilo kar nekaj novih obrazov. Čestitke ekipi in vsem na zvezi, ki so v teh težkih časih iz tega naredili nek velik posel,” je nadaljeval zadovoljen Kek.

“S tem smo Slovenijo spomnili, da je nogomet še vedno tu. To je rezultat, ki je spoštovanja vreden, ni pa to nekaj, da bi zdaj poleteli. Osebno sem zadovoljen, čeprav vam moram priznati, da je za mano verjetno najtežji mesec v celotni karieri,” je bil ob koncu iskren mariborčan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek o pogovoru z Luko Modrićem: To bo ostalo med nama

Slovenska izbrana vrsta je nedavni ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo začela zelo o…