Slovenska izbrana vrsta je včeraj s kopico novih obrazov odigrala prvo tekmo nove izdaje UEFA Lige narodov. Varovanci selektorja Matjaža Keka so v Stožicah gostili zasedbo Grkov in remizirali (0:0). Slovence druga tekma v skupini C čaka že v nedeljo, ko bodo zopet v Stožicah gostili Moldavijo.


“Pričakovano težka tekma. Smo v situaciji v kateri smo in jasno je, da smo v določenih trenutkih trpeli, sploh, ko smo imeli žogo v svojih nogah. Toda moramo že razmišljati o naslednji tekmi proti Moldaviji,” je prve vtise o tekmi za Sportklub delil Matjaž Kek.

Po videnem je bilo po mnenju našega selektorja premalo agresivnosti: “V tem pogledu so bili Grki boljši, izkušenejši. V takšnih trenutkih, ki so bili na igrišču moraš dobivati dvoboje. Gostje so na lahek način prihajali do priložnosti. Strinjam se, da smo bili premalo agresivni. To je posledica neizkušenosti v reprezentanci. Vseeno pa smo imeli v 85. minuti priložnost za zmago.”

“Pri samem izboru nogometašev sem poizkušal najti tiste, ki so bili v preteklosti vsaj že na reprezentančnem treningu. Nekateri so šele začeli s pripravami na novo sezono. Ne bom govoril o posamezniki. Moramo biti samokritični in popraviti določene stvari. Zame je bila to ena najtežjih tekem v moji karieri toda zelo sem motiviran. Tekom srečanja sem vedel, da s posestjo ne bomo prišli do vrat nasprotnika. Zato smo igrali tako kot smo,” je za Sportklub zaključil Kek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

S Kamplom in Berićem bi reprezentanca veliko pridobila

Veselje po dobrih igrah Slovenije v Ligi narodov ter uvrstitve v Ligo B se bržčas še ni pr…