Slovenska izbrana vrsta je včeraj s kopico novih obrazov odigrala prvo tekmo nove izdaje UEFA Lige narodov. Varovanci selektorja Matjaža Keka so v Stožicah gostili zasedbo Grkov in remizirali (0:0). Slovence druga tekma v skupini C čaka že v nedeljo, ko bodo zopet v Stožicah gostili Moldavijo.


“Pričakovano težka tekma. Smo v situaciji v kateri smo in jasno je, da smo v določenih trenutkih trpeli, sploh, ko smo imeli žogo v svojih nogah. Toda moramo že razmišljati o naslednji tekmi proti Moldaviji,” je prve vtise o tekmi za Sportklub delil Matjaž Kek.

Po videnem je bilo po mnenju našega selektorja premalo agresivnosti: “V tem pogledu so bili Grki boljši, izkušenejši. V takšnih trenutkih, ki so bili na igrišču moraš dobivati dvoboje. Gostje so na lahek način prihajali do priložnosti. Strinjam se, da smo bili premalo agresivni. To je posledica neizkušenosti v reprezentanci. Vseeno pa smo imeli v 85. minuti priložnost za zmago.”

“Pri samem izboru nogometašev sem poizkušal najti tiste, ki so bili v preteklosti vsaj že na reprezentančnem treningu. Nekateri so šele začeli s pripravami na novo sezono. Ne bom govoril o posamezniki. Moramo biti samokritični in popraviti določene stvari. Zame je bila to ena najtežjih tekem v moji karieri toda zelo sem motiviran. Tekom srečanja sem vedel, da s posestjo ne bomo prišli do vrat nasprotnika. Zato smo igrali tako kot smo,” je za Sportklub zaključil Kek.

Naloži več sorodnih novic
  • V Stožicah gostuje Tabor Sežana

    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v soboto ob 17.15 odigrali obračun 17. kroga PLTS. V …
  • Aluminij gosti Bravo

    V soboto ob 15. uri se bosta v Kidričevem udarila domači Aluminij in Bravo. Ljubljančani s…
  • Celjani po dober vtis v Gorico

    V soboto se bosta na Športnem parku v Novi Gorici pomerila domačin in Celje. Obe ekipi v z…
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Benjamin Šeško s spektakularnim golom prinesel zmago

Slovenska reprezentanca je v Stožicah pred 14.824 gledalci ugnala Norveško z 2:1. Strelca …