Slovenska nogometna reprezentanca bo konec meseca odigrala svojo prvo tekmo pod novim selektorjem Matjažem Kekom, ko ji bo nasproti stala izbrana vrsta Kitajske do 25 let. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam triindvajsetih reprezentantov, od tega kar enaindvajset nogometašev igra v slovenski ligi, največ reprezentantov pa bosta v Španijo poslala Maribor in Domžale, vsak po šest. Slovenija se bo s Kitajsko reprezentanco do 25. let pomirila v Španiji, srečanje v Marbelli bo 24. januarja ob 17.00 uri.


Kot je za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije poudaril selektor Matjaž Kek, je cilj prijateljske tekme s Kitajsko, da preveri dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader: »Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Večina igralcev prihaja iz slovenske lige, zato gre zahvala našim klubom, ki so omogočili prihod igralcev na reprezentančni teden, in NZS, ki je našla termin in nasprotnika«.

Seznam B reprezentance:

Matic Črnic, Antonio Delamea Mlinar, Amir Dervišević, Gaber Dobrovoljc, Dino Hotić, Adam Gnezda Čerin, Luka Janžekovič, Tilen Klemenčič, Denis Klinar, Uroš Korun, Dejan Lazarević, Jan Mlakar, Denis Petrovič, Rudi Požeg Vancaš, Gregor Sikošek, Rok Sirk, Grega Sorčan, Klemen Šturm, Amadej Vetrih, Nejc Vidmar, Andreas Vombergar, Blaž Vrhovec, Luka Zahovič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dobre novice za Slovenijo? Srbija ostala brez prvega zvezdnika

Slovenijo v Ligi narodov čakata dva obračuna s Srbijo, ki pa oslabljena, manjkal bo namreč…