Včeraj je bil v Amsterdamu opravlje žreb skupin Lige narodov, kjer Slovenija nastopa v C kategoriji. Kroglice so slovenski nogometni reprezentanci namenile Grčijo, Kosovo in Moldavijo.


Sinočnji žreb je komentiral selektor izbrane vrste, Matjaž Kek: “Jaz sem že nekajkrat povedal, te žrebi so pač, kot se kroglice zavrtijo, tukaj ni kaj dosti za čarati. Sigurno atraktivna skupina že z Grki, s Kosovom, ki v zadnjem času reprezentanca igra dobro, kar se pa tiče zadnjega nasprotnika, smo se izognili dolgega potovanja. Je pa zanimivo v tej skupini samo, če si prvi. Zaradi tega se seveda strinjam s predsednikom, da je naš cilj biti prvi v tej skupini.”

“Ključ je dobiti vsako tekmo in seveda, da je nekaj odvisno tudi od razporeda. Jaz še danes mislim, da zaradi tega razporeda v kvalifikacijah, mi nismo imeli pretirane sreče. Vsi trije so nasprotniki, s katerimi se da igrati, saj pravim, potrebno je počakati september, to bo hitro naokoli, s temi pripravljalnimi tekmami, ki jih imamo. Grčija, nekdanji evropski prvak ,ki sigurno išče pot ponovno navzgor. Kosovo že zaradi geografskega položaja, izredno zanimivo, tekme v Prištini in Ljubljanai, gotovo s polnimi stadioni. Jaz z Moldavijo oziroma Kišinjevim, nimam ravno dobrih izkušenj, tako da bi raje šel v Kazahstana ali Azerbajdžan. Še enkrat ponavljam, skupina ki je atraktivna, kljub temu, da smo v C razpredelnici,” je še enkrat pogled na nasprotnike predstavil selektor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…