Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Matjaž Kek je imel včeraj razlog za dvojno veselje. Proslavil je 58. rojstni dan, reprezentantje pa so mu v poznem večeru podarili novo zmago, tokrat so proti Izraelu slavili v infarktni končnici.


Reprezentanca Slovenije je pokazala pravi karakter, saj je po preobratu gostov iz Izraela uspela obrniti izzid znova v svojo korist, z zadetkom Benjamina Verbiča v 90. minuti srečanja je Slovenija slavila s 3:2. Na novinarski konferenci je bil selektor slovenske reprezentance vidno zadovoljen, a sta mu tekmi s Poljsko in Izraelom vzeli veliko energije. “Mislim, da lahko samo čestitam fantom za drugo zmago zaporedoma. Neverjetna tekma, sem ljubitelj jazza, ampak to je bil čisti rokenrol. Na koncu se je dobro izteklo. Vsi skupaj smo se zavedali, da do vodstva gostov z 2:1 nismo izgledali dobro. Preostalo ni nič drugega, kot da gremo na glavo, na trenutke brezglavo, da smo popravili tisto do 60. minute. To so tekme, na katerih ne moreš ničesar predvidevati. Dogajalo se je to, česar nismo pričakovali. Dejal sem, da bomo bolj trpeli kot proti Poljski in to se je uresničilo,” je po novem uspehu dejal Kek. 

Na vprašanje, kako bodo proslavili 6 točk, je selektor odgovoril: “Tisti ponedeljek v desetem mesecu, takrat bomo tudi zaružili pošteno. Vsi smo krvavi pod kožo, naj zaružijo, saj so si zaslužili.”

Reprezentantje se bodo odpravili na različne konce sveta, saj jih že konec tedna čakajo novi izzivi s klubi, v katerih igrajo. S tekmami v kvalifikacijah bo Slovenija nadaljevala meseca oktobra, ko najprej gostuje v Severni Makedoniji, nato pa jo čaka še dvoboj z reprezentanco Avstrije. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…