Slovenska kadetska reprezentanca bo danes zaključila nastope v skupinskem delu evropskega prvenstva, ki poteka pri naših vzhodnih sosedih. Varovanci Miše Brečka imajo lepe možnosti za uvrstitev v zaključne boje.


Slovenija je na prvem obračunu ugnala Srbijo, na drugem priznala premoč favorizirani Španiji. Proti Italiji bi naši izbrani vrsti zmaga zagotovo prinesla uvrstitev med osem najboljših reprezentanc stare celine. Ob ugodnem razpletu bi ji četrtfinale prinesel tudi remi. “Vse imamo še vedno v svojih rokah. Možnosti za napredovanje v četrfinale so lepe in s fanti se bomo potrudili ter dali vse od sebe, da dosežemo cilj,” je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal napadalec Luka Mlakar.

Brečkovi varovanci več kot očitno kipijo od samozavesti, saj vsi v en glas najavljajo boj na zmago ter uvrstitev v četrtfinale. To je vsekakor pozitiven znak pred zadnjih 90 minut skupinskega dela. Tudi Mark Kerin verjame v končni uspeh: “Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe, saj nam lahko uspe Slovenijo prvič v zgodovini popeljati v četrfinalne dvoboje. To bi bil zagotov velik uspeh. Italija je zelo neuugoden nasprotnik, ki ima svoje kvalitete in igrajo zelo hitro. Treba pa je poudariti, da imamo kvalitete tudi mi. Vkolikor bomo proti Italiji pokazali igro, kakršno smo uprizorili na prvem srečanju, bomo imeli zagotovo lepe možnosti za zmago.”

Skupina B, današnji spored (17.00):
U17 Španija – U17 Srbija
U17 Slovenija – U17 Italija

Španija 6
Slovenija 3
Srbija 3
Italija 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …