Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je zaključila s kvalifikacijami, ki jih je gostila Nizozemska. Gostitelji so na zadnjem srečanju slavili minimalno zmago z rezultatom 1:0 in tako je Slovenija ob dveh porazih in zmagi zasedla tretje mesto v skupini. 

Nasprotnika sta imela tudi v prvem polčasu nekaj zrelih priložnosti za dosego zadetkov, vendar sta mreži v prvem polčasu ostali nedotaknjeni. Omeniti velja obrambo slovenskega vratarja Turka, ki je ubranil strel z bele točke, izvedel ga je Hoogewerf. Edinega zadetka na srečanju se je v deseti minuti nadaljevanja veselil Nizozemec, ki je v prvem polčasu zapravil priložnost z bele točke. Do konca srečanja se izzid ni spremenil in domačini so lahko slavili preboj v elitni del kvalifikacij.

V elitni del kvalifikacij se uvrstijo tudi štiri tretjeuvrščene ekipe z najboljšim izkupičkom dvobojev s prvo in drugo reprezentanco skupine, za zdaj je znan razplet štirih od trinajstih skupin.

KVALIFIKACIJE ZA EP U17 – TRETJA TEKMA:

SLOVENIJA U17 – NIZOZEMSKA U17 0:1

Hoogewerf 55′

Slovenija U17: Turk, Zajšek, Ratnik, Jevšenak (77′ Sadiković), Begić (61′ Ajhmajer), Perc (77′ Marsetič), Slaviček, Djelovci (61′ Baruca), Šeško, Podgornk, Popotnik (88′ Križ). Selektor: Tonči Žlogar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jarc: Sem zelo vesel in izredno ponosen

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala še peto srečanje v kvalifikacijah za …