Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je zaključila s kvalifikacijami, ki jih je gostila Nizozemska. Gostitelji so na zadnjem srečanju slavili minimalno zmago z rezultatom 1:0 in tako je Slovenija ob dveh porazih in zmagi zasedla tretje mesto v skupini. 


Nasprotnika sta imela tudi v prvem polčasu nekaj zrelih priložnosti za dosego zadetkov, vendar sta mreži v prvem polčasu ostali nedotaknjeni. Omeniti velja obrambo slovenskega vratarja Turka, ki je ubranil strel z bele točke, izvedel ga je Hoogewerf. Edinega zadetka na srečanju se je v deseti minuti nadaljevanja veselil Nizozemec, ki je v prvem polčasu zapravil priložnost z bele točke. Do konca srečanja se izzid ni spremenil in domačini so lahko slavili preboj v elitni del kvalifikacij.

V elitni del kvalifikacij se uvrstijo tudi štiri tretjeuvrščene ekipe z najboljšim izkupičkom dvobojev s prvo in drugo reprezentanco skupine, za zdaj je znan razplet štirih od trinajstih skupin.

KVALIFIKACIJE ZA EP U17 – TRETJA TEKMA:

SLOVENIJA U17 – NIZOZEMSKA U17 0:1

Hoogewerf 55′

Slovenija U17: Turk, Zajšek, Ratnik, Jevšenak (77′ Sadiković), Begić (61′ Ajhmajer), Perc (77′ Marsetič), Slaviček, Djelovci (61′ Baruca), Šeško, Podgornk, Popotnik (88′ Križ). Selektor: Tonči Žlogar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kako se vam zdijo ti predlogi za drese Slovenije?

Že pred nekaj časa smo objavili, kako bodo izgledali novi dresi slovenske reprezentance, b…