Slovenska reprezentanca do 17 let je uspešno zaključila prvi del kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Varovanci Miša Brečka so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Mladi Slovenci so se tokrat pomerili z gostiteljico kvalifikacijskega turnirja Portugalsko, ki se je razveselila zmage z 0:2. V zaključku prvega polčasa je za šestkratne evropske prvake zabil Joao Simoes, sredi drugega dela pa je vse dvome o zmagovalcu razblinil Olivio Tome. Portugalci so s stoodstotnim izkupičkom zlahka osvojili prvo mesto v skupini ter se uvrstili v elitni del kvalifijacij.

Tja bo potovala tudi Brečkova četa, saj je zaradi boljše razlike v zadetkih končala na drugem mestu. Krajšo so potegnili Kazahstanci, ki so na zadnjem obračunu slavili proti Fercem, toda zmaga s 3:0 je bila premalo za skok na lestvici.

V elitnem delu kvalifikacij, na sporedu bo spomladi prihodnje leto, bo preostalih 32 reprezentanc razdeljenih v osem skupin s po štirimi ekipami. Na zaključni turnir, ta bo potekal med majem in junijem 2023 na Madžarskem, se bodo uvrstile zmagovalke skupin ter sedem drugouvrščenih reprezentanc. Tja je že uvrščena gostiteljica turnirja.

U17 Slovenija – U17 Portugalska 0:2 (0:1)
Simoes (38′), Tome (70′)

U17 Kazahstan – U17 Ferski otoki 3:0 (1:0)
Agimanov (32′ 11m, 80′), Mingbaj (69′)
Agimanov je v 85. minuti zapravil enajstmetrovko.

Skupina 1:
Portugalska 9
Slovenija 4 (0)
Kazahstan 4 (-2)
Ferski otoki 0


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …