Slovenska dekliška kadetska reprezentanca bo danes ob 11. uri v Brežicah pričela odločilen krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo meseca maja gostila Estonija. Prenos bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.


Mlade Slovenke so do možnosti za morebitno prvo uvrstitev na Euro prišle po uspešno izpeljani kvalifikacijski skupini v prvem krogu, ko so varovanke Tine Kelenberger v skupini z Nemčijo, Srbijo in Turčijo konec oktobra osvojile štiri točke in drugo mesto. Tekmice Slovenije v tem krogu bodo Avstrijke, Švicarke in Slovakinje, na zaključni turnir osmerice pa vodi le prvo mesto.

Našo izbrano vrsto danes ob 11. uri čaka obračun proti Avstrijkam, v slovenskem taboru pa prihajajoč kvalifikacijski ciklus pričakujejo z optimizmom. “Skupina je težka, ne moremo se postaviti v vlogo favorita. Je pa optimistično, ker je skupina igralna in vsak se lahko pomeri z vsakim in ga tudi premaga. V strokovnem vodstvu smo preučili našega prvega nasprotnika. Bistveno je, kako bomo trenirali in izgledali na terenu mi, pomembna bo naša reakcija ob težkih situacijah in mirne glave ob reševanju zapletov, ki se bodo pojavljali v igri,” je pred skorajšnjim pričetkom kvalifikacij za spletno stran NZS dejala selektorica.

Spored:
17. marec:
Avstrija – Slovenija, 11:00 (Brežice)
Švica – Slovaška, 15:30 (Krško)

20. marec:
Slovenija – Slovaška, 15:30 (Krško)
Švica – Avstrija, 15:30 (Brežice)

23. marec:
Slovenija – Švica, 15:30 (Krško)
Slovaška – Avstrija, 15:30 (Brežice)

Seznam vpoklicanih reprezentantk:
Zara Kramžar (Roma), Zala Omerza (Olimpija), Nikki Kobal (Olimpija), Sara Medič (Olimpija), Teja Truntič (Mura), Neža Hrga (Mura), Hana Serec (Mura), Katjuša Kern (Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (Radomlje), Tinkara Testen (Radomlje), Naja Poje Mihelič (Radomlje), Ula Omerzu (Radomlje), Ajda Zajc (Radomlje), Špela Gerbec (Radomlje), Maja Madon (Radomlje), Nuša Vidrih (Radomlje), Jerca Plevel (Cerklje), Neža Trošt (Krim), Zoja Kartuš (Olimpija), Taia Doles (Radomlje).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …