Podobno kot žensko mladinsko reprezentanco, tudi fantovsko izbrano vrsto do 17 let v prihodnjih dneh čaka kvalifikacijski turnir za evropsko kadetsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Bolgarija, kamor se bo sicer uvrstilo kar šestnajst reprezentanc.


Slovenci bodo uvodni kvalifikacijski turnir med 19. in 24. septembrom gostili na domačih tleh, tekme s Turčijo, Portugalsko in Severno Irsko bodo odigrane v Bakovcih in Lendavi. Igor Benedejčič, selektor kadetske izbrane vrste, je teden dni pred začetkom turnirja objavil seznam osemnajsterice nogometašev. Najbolje sta zastopani ekipi Domžal in Olimpije, ki imata po štiri predstavnike, tri nogometaše je prispeval ljubljanski Bravo, dva prihajata iz Aluminija, po enega predstavnika pa imajo Celje, Gorica, Krško, Maribor in angleški Southampton, katerega član je Oskar Cvjetičanin, do nedavnega še branilec Domžal. Ekipa je sicer v veliki meri sestavljena iz nogometašev, ki so maja letos slavili na Turnirju narodov v italijanskem Gradišču.

V zadnji, elitni krog kvalifikacij, se sicer uvrstita prva in drugouvrščena ekipa turnirja, v nadaljevanje kvalifikacij pa napreduje še pet najbolje tretjeuvrščenih ekip v trinajstih kvalifikacijskih skupinah.

Spored tekem Slovenije:
SLOVENIJA – TURČIJA (Lendava, 19. september)
SLOVENIJA – PORTUGALSKA (Bakovci, 21. september)
SLOVENIJA – SEVERNA IRSKA (Lendava, 24. september)

SLO-U17

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…