Kadetska reprezentanca Slovenije je tokrat v Lendavi še drugič premagala vrstnike iz Švice. Varovanci selektorja Igorja Benedejčiča so bili boljši z 2:1 in se veselili zaslužene zmage. Pri Slovencih sta zadela Mlakar in Žižek.


Slovenci so v prvem polčasu bili boljše moštvo in so Švicarje večkrat potisnili na njihovo polovico ter si priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar je vedno na mestu bil gostujoči vratar. Na vodilni zadetek domačega moštva je tako bilo potrebno čakati vse do konca prvega dela, ko je v  40. minuti bil uspešen Jan Mlakar, potem ko je s strelom z leve strani presenetil švicarskega vratarja, ki je pričakoval podajo v sredino. Po štirih menjavah na polčasu so nato v uvodu drugega dela podjetnejši bili gostje, ki so v 58. minuti izenačili preko Muheima, ki je izkoristil veliko napako domačega vratarja Vekića pri poizkusu izbijanja žoge. V zaključku tekme so pobudo znova prevzeli domači upi in preko Kevina Žižka povedli za končnih 2:1. Mariborčan je tudi danes srečanje začel na klopi in je vstopil v drugem delu, kjer je ponovno lepo poživil igro. Švicarji bi tik pred koncem sicer lahko prišli tudi do izenačenja, potem ko se po izvajanju prostega strela prišli do dveh strelov v slovenskem kazenskem prostoru, vendar je prvi strel uspešno obranil Vekić, drugi pa je končal v bloku domačih branilcev.

SLOVENIJA 2:1 ŠVICA
Mlakar (40), Žižek (77); Muheim (58)
Slovenija: Vodišek (od 41. Vekić), Rom (od 71. Šoštarič Karič), Pišek (Od 71. Janjič), Cvjetičanin, Kondič (od 53. Žižek), Novak (od 61. Bužinel), Mlakar, Valenčič, Ogrinec, Čolarič (od 71. Hrovat), Elšnik (od 71. Petrovič).
Švica: Chande, Ulrich (od 49. Imeri), Jeker, Bamert (od 49. Cumart), Rigliaco, Manuel Ehombo (od 49. Vitija), Liechti (od 49. Muheim), Ramadani, Sadik (od 56. Kunz), Samardzic, Papa (od 70. Guillemenot)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…