Pot proti evropskemu prvenstvu za kadete, ki bo maja v Bolgariji, so Slovenci nadaljevali proti domači reprezentanci Anglije. Poročali smo že o prvi tekmi, kjer so naši kadeti premagali Romune, ti pa so danes izgubili tudi z Norvežani. Na igrišče je selektor Igor Benedejčič poslal isto enajsterico kot proti Romunom, medtem ko so se domačini predstavili v nekoliko spremenjeni ekipi. Selektorja Peacocka na prvi tekmi kot kaže niso prepričali Fulhamovec Edun, Collinge iz Stuttgarta in Chelseajev Ugbo. Namesto njih so tekmo začeli Dasilva,Sulivan in Sterling.


Tekmo so bolje odprli naši kadeti, ki pa niso uspeli zadeti. Na našo žalost pa je to v 20. minuti uspelo Angležem. Po podaji Nathana Hollanda je mrežo Slovencev zatresel kapetan domačih Reece Oxford. Po zadetku so se prebudili varovanci Benedejčiča, ki pa svojega pritiska niso znali kronati z zadetkom. Ponovila se je zgodba iz 20. minute, saj so spet zadeli domačini. Tokrat je bil uspešen podajalec pri prvem zadetku Nathan Holland. Asistenco je v svojo asistenco vpisal Sterling. Že dve minuti kasneje je sledil nov zadetek. Zadel je Domžalčan Matija Rom, a v napačno mrežo in tako postavil rezultat prvega polčasa, 3:0 za domačine.

Ob začetku drugega polčasa sta v igro vstopila Rok Bužinel in Dejan Petrovič, ki sta zamenjala nesrečnega Roma in Sandija Ogrinca. Benedejčič je ob polčasu svojim varovancem verjetno naročil tudi agresivnejšo igro, saj so v prvih desetih minutah nadaljevanja porumeneli kar trije igralci. Sodnik Thorarinsson si je v svojo beležko zapisal Vitjo Valenčiča, Oskarja Cvjetičanina in Jana Novaka. Agresivnejša igra je obrodila sadove, saj je po podaji Elšnika žogo v mrežo pospravil Fiorentinin Jan Mlakar. Ostalo je še 15 minut do izteka igralnega časa, ki pa jih Slovenci niso izkoristiti za nov zadetek v domači mreži.

Slovenski kadeti so se tako morali sprijazniti z porazom, kljub temu, da so bili veliko aktivnejša ekipa na terenu, saj so Angleži iz štirih strelov v okvir gola Roka Vodiška zadeli kar trikrat. Naslednja tekma za naše mlade upe sledi v četrtek, ko se bodo za drugo mesto v skupini udarili z Norvežani. Ta tekma bo tudi odločala o uvrstitvi na evropsko prvenstvo, za katero morajo Slovenci končati na drugem mestu in upati, da bo vsaj ena drugouvrščena ekipa v osmih kvalifikacijskih skupinah odigrala slabše s prvo in tretjo ekipo skupine.

ANGLIJA U17 3:1 SLOVENIJA U17
Oxford (20′), Holland (36′), Rom (38′ ag); Mlakar (65′)
Slovenija U17: Vodišek, Šoštarič Karić, Ogrinec (41′ Petrovič), Guček, Rom (41′ Bužinel), Valenčič, Cvjetičanin, Novak, Sredojevič (67′ Petrić), Mlakar, Elšnik. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…