Slovenska reprezentanca do 17 let tudi po tekmi z veliko Španijo ostaja neporažena! Podobno kot proti Belgiji, se je tudi druga tekma elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo zaključila brez zadetkov, mladi Slovenci pa bodo imeli proti Izraelu priložnost, da si zagotovijo uvrstitev na evropsko prvenstvo v Azerbajdžanu.


ŠPANIJA U17 0:0 SLOVENIJA U17

Španija: Sotorres, Robles, Garcia, Brandariz, Zabarte, Mboula (61′ Navarro), Morlanes, Ruiz, Martin, Subias, Lozano. Selektor: Santi Denia.
Slovenija:
Vidovšek, Hodžić, Drkušić, Žinič, Žgajner, Rorič, Valenčič, Kerin, Medved, Koprivnik (52′ Horvat), Celar (52′ Matko). Selektor: Dušan Kosič.

Slovenija je tekmo z vodilno ekipo skupine začela z enako postavo kot na prvi tekmi, edino spremembo je predstavljal Nace Koprivnik, ki je zamenjal kaznovanega Gnezdo Čerina. S popolnim kadrom ni mogel razpolagati niti Santi Denia, saj je kvoto dveh rumenih kartonov izpolnil vezist Oriol Busquets, igralec najbolje zastopanega kluba v reprezentanci, katalonske Barcelone. Španci so že od začetka dali vedeti, kakšen je njihov cilj na drugi tekmi elitnega dela kvalifikacij, saj je Martin že v četrti minuti zatresel okvir vrat Matevža Vidovška. Član ljubljanskega Brava je bil prvič na preizkušnji v 19. minuti, ko je obranil poizkus Jordija Mboule. Napadi mladih Špancev so se vrstili, najlepšo priložnost prvega polčasa pa je zapravil igralec Villareala, Manuel Morlanes, ki je meril premalo natančno. Slovenci si v prvem polčasu pravih priložnosti niso priigrali in so se bolj posvetili fazi obrambe, z edinim strelom pa se je v statistiko vpisal branilec Andraž Žinič.

Tudi drugi polčas je prinesel podobno zgodbo, napadanje Špancev, ki so sicer redkeje ogrožali vrata Slovencev, vseeno pa je obstajala bojazen o izčrpanosti varovancev Dušana Kosiča, kar so na lastni koži izkusili Izraelci, ki so v tretji minuti sodnikovega podaljška klonili prav proti proti Špancem. Kljub premoči Špancev, so se Slovenci vendarle malce odprli, a strela Valenčiča in Horvata nista ogrozila gostujočega vratarja, Inakija Sotorresa, katerega soigralci v drugem polčasu niso več bili tako nevarni. Najbližje zadetku je bil sicer Martin, a njegov poizkus s prostega strela ni obrodil sadov. Igra se je nato preselila med oba kazenska prostora in bojazen o fizični pripravljenosti Špancev je bila zaman. Mladi Slovenci so tekmo disciplinirano pripeljali do konca in se z nasprotnikom še drugič razšli z najmanj priljubljenim izidom, 0:0.

Po tekmah z na papirju najmočnejšima nasprotnikoma Slovenija ostaja neporažena ter trenutno zaseda tretje mesto osme skupine, z dvema točkama zaostanka za vodilnima ekipama. To torej pomeni, da morajo mladi Slovenci na zadnji tekmi proti Izraelu slaviti, odprta je še tudi možnost osvojitve prvega mesta v skupini, za katerega se bo pomerila z današnjimi nasprotniki ter Belgijo, ki je v drugi tekmi današnjega dne z izidom 1:0 premagala Izrael.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…