Slovenska kadetska reprezentanca je z remijem proti domači reprezentanci Bosne in Hercegovine začela elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem.


Agron Šalja se je odločil za uigrano enajsterico, v kateri je edino spremembo predstavljal osrednji branilec Triglava, David Zec, ki je dobil prednost pred Dušanom Stojinovičem. Edinega legionarja v slovenski zasedbi je predstavljal kapetan Maj Rorič, v ekipi Bosne in Hercegovine so bili štirje, osrednji branilec Kurbegović iz Mainza, vezista Santrač in Savić ter napadalec Šikanjić iz Crvene Zvezde.

Začetek uvodnega srečanja je prineslo raztrgano igro s terensko premočjo Slovencev. V 17. minuti je bil nevaren Trontelj, a je zgrešil vrata, pet minut kasneje pa se je v še lepši situaciji znašel Adam Jakupovič. Po tem, ko je Kurbegović v šestnajstmetrskem prostoru nepravilno zaustavil Zeca, je romunska sodniška ekipa pokazala na belo točko, iz koder pa vezistu ljubljanske Olimpije ni uspelo premagati Jasmina Kršića. Domačini so do svojih sploh prvih priložnosti prišli šele po dobre pol ure igre. Najprej je Gazibegović zgrešil vrata Aneja Mrežarja, dve minuti kasneje je isti igralec stresel še okvir vrat. Prvi polčas se je zaključil z nevarnim poizkusom Imamovića v drugi minuti sodnikovega podaljška.

Po premoru so Slovenci, tako kot v prvem polčasu, stopili na plin in si hitro priigrali prvi priložnosti. Najprej je bil dvakrat nevaren Jakupovič, minuto po vstopu v igro namesto Kurtovića pa je Kršić zaustavil še strel Aljoše Matka. Pred slovenskimi vrati je bilo nato nevarno v 57. minuti, vendar je bil Rijad Sadiku, na srečo Slovencev, malce nenatančen. Na edini strel v okvir vrat Aneja Mrežarja smo morali počakati vse do 68. minute. Sprožil je Omerović, a je bil vratar Olimpije na mestu. Po Matku sta v igro v nadaljevanju drugega polčasa vstopila še Žugelj in Urbančič, prav slednji, leto mlajši vezist, je zapravil zadnjo veliko priložnost slovenskih kadetov, saj se je zopet izkazal vratar sarajevskega Željezničarja Jasmin Kršić. Zadnje dejanje srečanja je pripadlo Omeroviću, a je mreža Slovencev ostala nedotaknjena.

S po točko za obe ekipi se je tako zaključil prvi krog elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem, kamor zagotovo pelje prvo v skupini, v Istro pa bo potovalo tudi najboljših sedem drugouvrščenih reprezentanc. Slovence sedaj čaka dan počitka nato pa srečanje z renomirano reprezentanco Anglije, ki je v uvodnem dejanju kvalifikacijskega turnirja v Bijeljini slavila proti Češki s 5:3.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvi favoriti slovenske skupine na SP doživeli razočaranje

Slovenska nogometna reprezentanca se na svetovno prvenstvo žal ni uvrstila, a v taboru naš…