Slovenska ženska reprezentanca se te dni mudi v Posavju, kjer opravlja priprave za zadnjo prijateljsko preizkušnjo pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Krško bo v soboto gostilo pripravljalni obračun Slovenije in Hrvaške, ki bo dal dodatne odgovore selektorju Borutu Jarcu o stanju celotne ekipe. “Skušamo nadgraditi tehnično-taktično pripravljenost za samo vsebino igre, tudi glede na tekmeca. Hkrati pa delamo ciljno usmerjeno z mislijo tudi na bližajoče se kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2023. Ekipa je v dobrem stanju, igralke zelo dobro delajo. Res so zbrane in koncentrirane. Žoga jim teče dobro, kar je za našo igro bistveno,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal Jarc, ki ga v soboto zanima samo pozitiven rezultat: “V vrsti vrsti zame ni prijateljskih tekem. Tudi ta tekma bo imela velik naboj. Igramo proti našim dobrim sosedom, s katerim radi igramo in se radi družino, a tekma je tekma, kjer me vedno zanima pozitiven rezultat.”

Slovensko izbrano vrsto jeseni čaka pričetek kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija. Turnir bo prvič v zgodovini imel 32 reprezentanc udeleženk. Slovenija se bo za uvrstitev na zaključni turnir v skupni I borila z reprezentancami Francije, Walesa, Grčije, Kazahstana in Estonije. Za Slovenke se bodo kvalifikacije začele z gostovanjem v Estoniji, in sicer 17. septembra.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Slovenci tekmovanje začeli z zmago

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je 17. izvedbo Turnirja narodov (Torneo delle Nazioni) z…