Slovenska ženska nogometna reprezentanca se bo zbrala danes, saj jo že ćez štirir dni čaka dvoboj z aktualnimi evropskimi prvakinjami. Srečanje proti Nizozemski je na sporedu v torek, s pričetkom ob 20. uri.

Selektor Borut Jarc je zadovoljen s predstavami svojih varovank v klubih: “Vesel sem, ker so igralke v procesu dela, zelo kvalitetno igrajo za svoje klube. Vse to je izvrstna popotnica za sicer najtežje gostovanje v naši kvalifikacijski skupini.“

Glede na prvotni načrt, sta bili v kadru za odhod na Nizozemsko tudi Lara Ivanuša in Evelina Kos, ki pa sta poškodovani: “Imamo dovolj širok kader, saj smo že uvodoma poklicali 23 igralk, od tega tudi tri vratarke. Vse igralke si želijo zaigrati na tej tekmi, ki bo nekako zgodovinska – pred tako številčno publiko ni še nobena igrala,” kljub odsotnostim, selektor Jarc ne bo vpoklical novih nogometašic.

“Pričakovati je, da bo Nizozemska na domačem terenu pred številno publiko odigrala še bolj agresivno in verjetno še bolj napadalno. Mi pa želimo ponoviti predstavo iz Murske Sobote. Če pa nam bo na terenu dana še kaka priložnost več, jo bomo skušali izkoristiti v fazi napada. Eno je delo na terenu, na treningu se moramo zelo dobro taktično pripraviti na tako močne tekmice. Po drugi strani bo izredno pomembna psihološka priprava. To ne bo navadna tekma. Po eni strani gre ta tekmo, ki je nekakšna nagrada, po drugi strani pa velika obveznost igralk. Zato bo bistveno psihološko stanje deklet, ki bodo zaigrale pred tako številčno publiko,“ je dvoboj z Nizozemkami, ki so v Murski Soboti slavile z 2:4, napovedal Jarc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Marca tudi v Udinah

    Slovenska nogometna reprezentanca, katero vodi Matjaž Kek, se bo marca prihodnje leto v Ud…
  • V Medulinu nasprotnik dvakrat uspešnejši

    Slovenska reprezentanca do 15 let se je na dveh prijateljskih tekmah v Medulinu pomerila z…
  • Brez sprememb na lestvici FIFA

    Slovenska nogometna reprezentanca ostaja na 64. mestu Mednarodne nogometne zveze (FIFA). T…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantka na Norveško

Slovenska nogometna reprezentantka Kristina Erman bo nogometno pot nadaljevala na Norveške…