Slovensko nogometno reprezentanco jutri ob 20.45 čaka pomembna kvalifikacijska tekma v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Varovanci Matjaža Keka bodo gostovali v Skopju pri reprezentanci Severne Makedonije.


Po zmagah proti Latviji, Poljski in nazadnje še Izraelu bo Slovenija na stadionu Toše Proeskega lovila četrto zaporedno zmago v skupini, s čimer bi, pred bržčas odločilnim dvobojem proti Avstriji, naša izbrana vrsta obdržala drugo mesto v skupini. “Vsi se zavedamo, kakšna tekma nas čaka. Spoštujemo tekmeca, ki nas gosti. To bo prava tekma, oboji iščemo točke in bo velik izziv za igralce, strokovni štab in vse okoli reprezentance. Želja so nove točke in da bi še enkrat razveselili naše navijače,” se težavnosti obračuna zaveda selektor Kek, ki se zaveda kvalitet nasprotnika, ki je konec marca gostoval v Ljubljani in se domov vrnil s točko (1:1): “Ekipa ima nekaj več tekem v nogah, kar se pozna. Komaj čakam tekmo, ker bo dobra, nasproti bo stal kakovosten tekmec, kar bo od nas zahtevalo maksimum. Oni so si letvico postavili visoko in spet vzbudili zanimanje javnosti. Imamo dovolj informacij o tekmecu, ampak Slovenija je v položaju, da najprej razmišlja o sebi in da iz tega sprovocira čim več. Nogomet pa je stvar trenutka in ne življenja na stari slavi.”

Slovenija proti Makedoncem nima najboljše bilance, saj je doslej na petih uradnih tekmah zmagala le enkrat in trikrat izgubila, a igralci na terenu so odločeni, da se iz Skopja vrnejo z zmago, čemu pritrjuje tudi kapetan ekipe Jan Oblak. “Prišli smo po točke, ampak besede ne pomagajo nič, če si tega na igrišču ne zaslužiš. Upam, da bomo pokazali vse to in da nesemo s sabo pozitiven izid. Reprezentančne akcije so na vsake toliko časa, forma se spreminja, ampak septembra smo pokazali, da smo sposobni velikih izidov. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Nismo bili slabi že na prvi tekmi z Makedonci, ampak na žalost smo dobili le točko. Upam, da bomo pokazali več, da bomo borbeni, da bomo šli s hladno glavo v tekmo in čakali na našo priložnost. Ne smemo pa brezglavo v določene stvari, kjer to ni potrebno,” je dejal vratar madridskega Atletica, ki se zaveda priložnosti, v kateri se je po dobrih igrah v zadnjih krogih znašla reprezentanca, a se tudi zaveda, da je pot do končnega cilja še dolga: “Po septembru smo res bližje, ampak vse se hitro menja. Treba bo biti stoodstoten, verjamem, da lahko veliko naredimo in da je možnost, da bomo novembra spet vsi veseli in pričakovali zadnji tekmi.”

Slovenija je po šestih krogih z 11 osvojenimi točkami uvrščena na drugo mesto kvalifikacijske skupine G in ima dve točki zaostanka za vodilnimi Poljaki ter točko več od Avstrijcev oziroma tri točke več od Makedoncev in Izraelcev. Po gostovanju v Skopju bodo Kekovi izbranci oktobrski kvalifikacijski ciklus zaključili 13. oktobra, ko bo v Stožicah gostovala Avstrija. Naši severni sosedje bodo jutri na Dunaju gostili Izrael.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…