Categories: Reprezentanca

Igor Benedejčič: “Gre za uspeh vseh, ki sodelujemo z reprezentanco!”

Kadetska reprezentanca Slovenije si je s četrtkovo zmago nad Norveško zagotovila nastop na majskem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Bolgarija. Gre za izreden uspeh slovenskih mladcev, ki bodo na kadetskem prvenstvu Stare celine zaigrali še drugič. Leta 2012 je bila Slovenija v vlogi gostitelja, zaradi česar je imela zagotovljeno udeležbo, tokrat je Slovencem uspelo preko kvalifikacij. Za nameček se lahko Slovenci pohvalimo še z najboljšim strelcem celotnih kvalifikacij, saj je Jan Mlakar v polno meril kar osemkrat.

Velik del zaslug za uspeh pripada tudi selektorju Igorju Benedejčiču, ki je reprezentanco septembra na domačih tleh najprej popeljal do dodatnih kvalifikacijah, v katerih so Slovenci najprej ugnali Romunijo, izgubili s favoriziranimi Angleži, v odločilni tekmi pa z zadetkom že omenjenega Mlakarja ugnali Norveško. “Pred zadnjo tekmo se je čutila določena napetost, saj smo se zavedali, da nas na evropsko prvenstvo pelje le zmaga. To se je tudi poznalo na začetku tekme, čeprav smo se v nadaljevanju uspeli otresti pritiska in začeli igrati našo prepoznavno igro. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik in na koncu zasluženo zmagali, Naš cilj je bil, da igramo dobro, na koncu pa se nam je vse poklopilo še v rezultatskem smislu,” je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal selektor. Nekdanji vezist Olimpije, Korotana in Kopra je bil v teh dneh med najbolj izpostavljenimi obrazi uspeha, a Primorec izpostavlja tudi sodelavcu v ozadju: “To ni moj uspeh, ampak uspeh vseh, ki sodelujemo z reprezentanco. Jaz sem kot selektor najbolj izpostavljen, vendar je potrebno zasluge pripisati tudi ostalim, ki opravljajo izjemno delo. Pohvaliti moram celoten strokovni štab, Dejana Kopasiča, trenerja vratarjev Draga Kondiča, zdravniško službo, maserje in vodjo ekipe, Marjana Drvariča.”

“Zahvalo si zaslužijo vsi, ki so delali z nami in tudi trenerji v slovenski ligi, ki preživijo veliko časa s temi fanti. Mislim, da opravljajo odločino delo, poleg tega pa se je potrebno zavedati, da je reprezentanca odvisna od kubov. Če se v klubih dobro dela, bo imela nekaj od tega tudi izbrana vrsta. Ne smem niti pozabiti niti na nogometno zvezo, ki je vzpostavila kvaliteten sistem. Veliko nam pomaga direktor reprezentanc Milan Miklavič, medtem ko med sabo sodelujemo tudi vsi ostali selektorji,” je zaključil Benedejčič.

Recent Posts

Celjani slavili naslov prvaka

Danes se je v Celju odvijal pravi nogometni spektakel Prve lige Telemach. Grofje so v…

2 dneva ago

Šeško natančen proti Dortmundu

RB Leipzig je danes, ob 15.30 uri, gostil Dortmund. Rdeči biki so na tekmi 31.…

3 dnevi ago

FOTO: V Kungoti slovesna otvoritev novega stadiona

Včerajšnji sončen dan je v občini Kungota bil zelo vesel. Po več letih čakanja so…

3 dnevi ago

Rogaška po streljanju enajstmetrovk do zgodovinskega finala

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v…

5 dni ago

Ljubljana proti Ptujčankam ni dovolila presenečenja

Nogometašice Ljubljane bodo prihodnji mesec v Stožicah zaigrale v finalu ženskega pokala, potem ko na…

5 dni ago

Muri po avtogolu derbi in vstopnica za finale

Nogometašice Mure so prve finalistke pokalnega tekmovanja za ženske. Črno-bele so v Fazaneriji na derbiju…

5 dni ago