Categories: Ženski nogomet

Milenkovič in Eržen v polno v Avstriji, Škvorc na Hrvaškem

Znova je napočil čas, da se ozremo po tujini in pregledamo nastope slovenskih legionark. Po Avstriji, Italiji, Madžarski in ZDA smo svojo predstavnico dobili še na Hrvaškem, saj barve zagrebškega Dinama brani Laura Škvorc, sicer članica mladinske reprezentance Slovenije.

AVSTRIJA
Graški Sturm, klub Urške Žganec in Anje Milenkovič, tudi po zimskem premoru nadaljuje z izvrstni predstavami. Štajerke so se v gosteh zoperstavile vodeči ekipi avstrijske Bundeslige Simacek St. Pöltnu, vrste katerih je med zimskim prestopnim rokom okrepila tudi Mateja Zver. Če so domačinke povedle že v 12. minuti, pa je Anja Milenkovič v 90. minuti rezultat poravnala na 1:1 in Sturmu priborila pomembno točko proti odlični ekipi. Mateja Zver je za domače moštvo odigrala celotno tekmo, Eva Vamberger pa je bila na klopi za rezervne igralke.

Tudi drugo graško moštvo, za katerega igra kar nekaj naših deklet, je na gostovanju pri Sudbürgenlandu iztržilo odličen rezultat. Končni rezultat je bil 2:3 za LUV Graz, enega izmed zadetkov pa je prispevala tudi slovenska napadalka Natalija Golob. Katja Nežmah je odigrala celotno srečanje in v 66. minuti prejela tudi rumeni karton, medtem ko je Anisa Rola igrišče zapustila že v 17. minuti, Martina Potrč še okreva po hudem zlomu noge.

V drugi avstrijski ligi Carinthians ter B ekipa Simaceka meljeta naprej. Beljaški Carinthians je prvo spomladansko srečanje odigral pred domačimi navijači in s 6:0 porazil drugo ekipo graškega Sturma. Med glavnimi akterkami je bila tudi reprezentantka Kaja Eržen, ki se je kar dvakrat vpisala med strelke, zadela je v 31. in 36. minuti. Lucija Mori je med vratnicama stala celotno tekmo, v polju pa je celotno srečanje odigrala tudi Lucija Grad. Nastja Kavčič je v igro prišla v 78. minuti tekme, v kadru je tokrat manjkala le Lara Ivanuša.

Vodilno moštvo druge avstrijske lige, Simacek St. Pölten B, pa se je na prvi spomladanski tekmi zneslo nad gostujočo ekipo Leobna. Eva Vamberger je za domačo moštvo branilo celotno tekmo in svojo mrežo ohranila nedotaknjeno.

MADŽARSKA
Zeleno-beli Ferencvaros, klub Manje Benak, je v spomladanski del krenil z visoko zmago proti moštvu Dorogi Egyetértés, bilo je 5:1, v drugi tekmi pa z 0:1 izgubil pomembno srečanje proti Astri. Članska reprezentantka Manja Benak je v celoti odigrala obe tekmi.

ITALIJA
Bari, klub Ines Špelič in nedolgo nazaj še Kaje Jerine, italijansko prvenstvo nadaljuje s serijo porazov, ki pa jo je včeraj prekinil z remijem na gostovanju pri Orobici. Klub se trenutno nahaja na enajstem mestu prvenstvene razpredelnice, Ines Špelič pa se lahko pohvali z odlično minutažo. Doslej je odigrala 18 tekem, prejela tri kartone rumene barve in en rdeč karton.

Druga predstavnica v italijanski ligi je Kristina Erman, ki je članica ekipe Riviero di Romagno. Kristina spomladanski del igra v dobri formi, priložnosti ji ne manjka, saj jo je trenerski štab iz obrambe postavil višje proti, kjer se najbolje znajde. Tako je lahko prispevala tudi dva zadetka, klub pa se trenutno nahaja na solidnem osmem mestu lestvice.

HRVAŠKA
V dresu Dinamo Maksimirja, ki se nahaja na četrtem mestu hrvaškega prvenstva, je spomladanski del štartala tudi Laura Škvorc, ki je tekmo s Pregradom začela v začetni enajsterici in v 43. minuti srečanja zabila tudi zadetek. Dinamo se je nad Pregradom znesel z rezultatom 7:0. V drugi spomladanski tekmi je Laura Škvorc ravno tako začela tekmo in na zelenici ostala vse do 80. minute srečanja.

Recent Posts

NZS z odprtim pismom proti nepoštenim praksam ter v zahvalo partnerjem

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju se že v polnem pogonu pripravljajo…

6 dni ago

V Ljudskem vrtu našli ustreznega strateškega partnerja

V taboru Maribora so storili pomemben korak pri sklenitvi sodelovanja z turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem.…

7 dni ago

Koprčani z vsemi topovi nad Matošo (VIDEO)

Včerajšnji dvoboj Celja in Kopra se je zaključil z domačo zmago 2:1, potem ko je…

1 teden ago

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so na…

1 teden ago

Na finalnem obračunu lige prvakov bo pravico delil Slavko Vinčić

Mariborski sodnik Slavko Vinčić bo 1. junija na stadionu Wembley v Londonu sodil na finalnem…

1 teden ago

FOTO: Maribor – Olimpija 2:1 (11.5.2024)

Na 74. večnem derbiju so Mariborčani pred 10.460 glavo množico z 2:1 ugnali Olimpijo in…

1 teden ago