Tudi oba preostala obračuna slovenske kvalifikacijske skupine nista postregla s presenečenji. Danci so na krilih Rasmusa Højlunda ugnali Fince, Severna Irska pa je z 0:2 odpravila San Marino.


Izjemen 20-letni napadalec Atalante, ki je še pred nekaj meseci pri graškem Sturmu bil soigralec Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata, je v danski prestolnici Fincem nasul kar tri zadetke. Svoj strelski pohod je začel sredi prvega polčasa, ko je poskrbel za minimalno vodstvo ob odmoru, zaključil pa ga je tik pred koncem obračuna, ko je dokončno strl žilavo Finsko. Ta je namreč na začetku drugega dela prišla do izenačenja, veliko preglavic domačinom pa je delal predvsem finski čuvaj mreže Lukas Hradecky. Favoriti skupine so kljub vsemu svoj status upravičili in po prvem krogu zasedajo vrh lestvice.

Pred Slovenijo so se po zaslugi boljše razlike v zadetkih znašli še igralci Severne Irske, ki pa so se precej namučili v San Marinu. Popolne “outsiderje” skupine so ugnali le z 0:2, pod oba zadetka pa se je podpisal Dion Charles. V nadaljevanju so Sanmarinci uspeli celo zatresti gostujočo mrežo, toda njihov zadetek je zaradi prepovedanega položaja bil razveljavljen.

Danska – Finska 3:1 (1:0)
Højlund (21′, 82′, 90+3′); Antman (53′)

San Marino – Severna Irska 0:2 (0:1)
Charles (24′, 55′)

Danska 3
Severna Irska 3
Slovenija 3
Kazahstan 0
Finska 0
San Marino 0

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …