Grega Sorčan je bil zgolj eden od treh nogometašev v včerajšnji zasedbi mlade izbrane vrste, ki so v minulih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo že igrali v konkurenci nogometašev do 21 let. Vratar Gorice je moral v obračunu trikrat po žogo v svojo mrežo, po tekmi pa je spregovoril za SNPortal.


Tudi 21-letni vratar je po gladkem porazu z izkušenejšimi Hrvati priznal, da je za razplet obračuna krivo tudi dejstvo, da so Slovenci v takšni zasedbi sploh prvič zaigrali skupaj. “Poraz je zaslužen, toda nič hudega. Prvič smo igrali skupaj in videlo se je, da še nismo uigrani. Ekipa je dobra, potrebujemo zgolj čas, da se uigramo,” je bil po tekmi optimističen Gorenjec.

Gostitelji srečanja so imeli pobudo skozi večji del srečanja, kljub temu pa so se Grega Sorčan in soigralci v uvodne pol ure dobro upirali favoriziranim Hrvatom, ki pa so nato v razmaku dveh minut dosegli dva zadetka. Če je bil udarec Bašića za 2:0 neubranljiv, je pri golu Ćorića napako storila ožja obramba. Po prvem zadetku pa je za nekaj minut popustila tudi zbranost slovenske obrambe: “Prve pol ure smo odigrali odlično, tudi taktično in se dobro postavljali. Potem se je pripetila manjša napaka in prejeli smo gol. Morda smo se tedaj malce izgubili in sledil je nov gol. Verjetno nas gol ne bi smel toliko presekati, ampak gremo naprej.”

Ob tem je Sorčan priznal, da se je reprezentanca bolj kot na napad osredotočila predvsem na obrambo, kar je bilo sicer vidno že iz taktične postavitve. “Zavedali smo se, da je Hrvaška zelo dobra ekipa in da bomo imeli zelo malo priložnosti. Dogovorili smo se, da jih skušamo čim bolj izkoristiti, prioriteta pa je bila, da se postavimo čim bolj taktično,” je zaključil obetavni čuvaj mreže.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…