Slovensko reprezentanco do 21 let čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U21, bi bo leta 2019. Slovenci bodo skušali zadržati drugo mesto na lestvici in se s tem prebiti v dodatne kvalifikacije.

Izbrance Primoža Glihe čakata še dve tekmi, najprej se bodo doma v Celju pomirili z Bolgarijo, srečanje bo 12. oktobra, štiri dni zatem pa se bodo Slovenci pomirili še z vodilno Francijo, srečanje bo odigrano v Dijonu.

Primož Gliha je pred zadnjima dvema srečanjema optimističen, a se zaveda tudi določenih težav: »Smo drugi na lestvici, za najboljšimi drugovuršvčenimi reprezentancami v ostalih kvalifikacijskih skupina pa trenutno zaostajamo za 2 točko. Za napredovanje v dodatne kvalifikacije se borimo skupaj z Avstrijo, Poljsko, Bosno in Hercegovino, Slovaško in Norveško. Obstajajo torej možnosti za napredovanje, vendar se je potrebno zavedati, da imamo tudi določene težave. Smo v zahtevni situaciji, vendar pa je ta generacija doslej uspela prekositi vsa pričakovanja, tako da z optimizmom zremo tudi v prihajajoča obračuna.«

SEZNAM:

Luka Janžekovič (Aluminij), Metod Jurhar (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Erik Gliha (Aluminij), Luka Badžim (Ankaran), David Brekalo (Bravo), Amadej Brecl (Celje), Timotej Mate (Drava Ptuj), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town – Anglija), Aleksandar Boškovič (Mura), Kristjan Arh Česen (Trigalv), Ožbej Kuha (Trigalv), Dejan Petrovič (Aluminij); Matic Vrbanec (Aluminij), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (CSKA – Rusija), Adam Gnezda Čerin (Domžale), Jan Humar (Gorica), Jan Repas (Cean) , Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowie – Poljska), Jan Mlakar (Maribor), Alen Ožbolt (Lokomotiva Plovdiv – Bolgarija)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Slovenija na lestvici Fife nazadovala

    Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…
  • Remi v Lendavi

    Slovenska noometna izbrana vrsta do 21 let je tokrat v Lendavi odigrala prijateljsko sreča…
  • Visoka zmaga Slovenije v Rigi

    Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 20…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija na lestvici Fife nazadovala

Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…