Slovenci se od kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo v Prekmurju poslavljajo z minimalno zmago proti Ferskim otokom, ki pa varovancem Dušana Kosiča še ne prinaša uvrstitve v naslednji krog, saj se je tekma med Turčijo in Belgijo v Lendavi zaključila z izidom 0:0.


Evropsko prvenstvo – tretja tekma kvalifikacijskega turnirja. Sodnik: Bryn Markham-Jones.
Bakovci: Športno-rekreativni center.
SLOVENIJA U17 1:0 FERSKI OTOKI U17
Kerin (31′)
Slovenija: Vidovšek, Hodžić, Drkušić, Kerin (76′ Palamar), Žinič, Zaletel, Valenčič, Horvat (67′ Koprivnik), Gnezda Čerin, Celar, Turkuš (52′ Guček). Selektor: Dušan Kosič.

Tekmo s Ferskimi otoki so Slovenci začeli podjetno in z željo po zadetku, ki bi varovance Dušana Kosiča približal naslednjemu krogu kvalifikacij za EURO 2016 v Azerbajdžanu. Ferci na drugi strani so v tekmo krenili s ciljem čim dražje prodati svojo kožo, saj po zaslugi dveh porazov proti Turčiji in Belgiji, možnosti za napredovanje niso več imeli. Igralci v modrih dresih so se tekme lotili kot tipična skandinavska ekipa, z igro na preskok, ki ni obrodila sadov, saj Slovenci niso dopustili niti strela v okvir vrat Matevža Vidovška. Je pa imel kar nekaj dela Hentze na drugi strani, ki se je prvič moral izkazati v 13. minuti, ko je obranil strel Žana Celarja. Že naslednjo minuto je dih navijačem na tribunah bakovškega objekta zopet zastal, saj se je po odlični podaji Tomija Horvata sam pred vratarjem Fercev znašel Matevž Turkuš. Korošec v dresu Slovenije je na žalost večine navijačev v Bakovcih zapravil priložnost, je pa ta priložnost dala jasno vedeti, da je Slovenija blizu zadetka. In ta je prišel v 31. minuti. Na robu šestnajstmetrskega prostora sta kombinirala Horvat in Čerin, slednji pa je nato z desetih metrov tudi sprožil, vendar zadel vratnico, žoga pa se je odbila do Luke Kerina, ki je z bližine le zatresel mrežo Hentza. Kerin je zapravil tudi zadnjo priložnost prvega polčasa, na odmor pa so se tako Slovenci odpravili z minimalno prednostjo proti Ferskim otokom, ki proti vratom domačinov niso sprožili niti strela.

Ker se je v Lendavi prvi polčas tekme med Belgijo in Turčijo zaključil brez zadetkov, so Slovenci tudi drugi polčas pričeli z željo po vsaj enem zadetku, ki bi jih približal naslednjemu krogu. Vendar pa se tudi Ferci niso vdali in so v prvem delu drugega polčasa nudili dober odpor slovenskim reprezentantom, ki so do prve prave priložnosti prišli v 55. minuti , ko je Luka Kerin zapravil situacijo ena na ena. V enaki situaciji se je znašel tudi branilec Hodžić, a je njegovo veselje ob zadetku prekinila piščalka Markham-Jonesa,ki je oznanil prepovedani položaj. V drugem polčasu so bila vrata Fercev kot zakleta, k temu pa je botrovala tudi izjemna borbenost varovancev Halldorja Bjornssona, najbližje zadetku pa je bil Adam Gnezda Čerin, ki je po fliperju v kazenskem prostoru Fercev zadel vratnico. Ferci so se nato dvakrat obranili s pomočjo branilcev, ki so dvakrat z golove črte rešili zadetek, ko sta poizkušala Kerin in Zaletel. Za dva gola, kolikor bi v primeru turškega poraza še potrebovala Slovenije, je tako zmanjkalo časa, enako pa je bilo tudi na tekmi v Lendavi, kjer so Turki z remijem brez zadetkov osvojili zlato točki, ki jih pelje v elitni krog kvalifikacij.

Kljub tretjemu mestu v skupini pa se Slovenci še lahko uvrstijo v drugi krog kvalifikacij kot ena izmed petih najboljših tretjeuvrščenih reprezentanc. Slovenci trenutno po treh odigranih kvalifikacijskih turnirjih zasedajo drugo mesto.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…