Znani so termini evropskega prvenstva do 21 let, ki ga s skupnimi močmi gostita Slovenija in Madžarska. Skupinski del bo potekal ob koncu meseca marca, izločilni boji pa pridejo na vrsto v začetku meseca junija. Mlada reprezentanca Slovenije bo odigrala otvoritveno tekmo prvenstva, prva ovira za naše fante pa bodo favorizirani Španci. Slednji bodo v Slovenijo prišli s številnimi zvezdniki Barcelone in ostalih velikanov. Omenjena tekma bo odigrana v Ljudskem vrtu, in sicer 24. marca s pričetkom ob 18. uri.


Slovenske mladeniče bo v nadaljevanju skupinskega dela čakal še obračun s Čehi in Italijani. S prvimi se bodo naši fantje udarili 27. marca ob 18. uri v Celju. Obračun z našimi zahodnimi sosedi pa bo odigran 30. marca v Ljudskem vrtu. Ta tekma bo na sporedu v večernem terminu s pričetkom ob 21. uri.

Celju bosta pripadli še dve tekmi slovenske skupine B. V knežjem mestu bosta odigrana obračuna med Čehi in Italijani ter Španci in Čehi. Slednji bodo vse tri svoje obračune igrali v mestu ob Savinji. Mariboru pa pripada še tekma med Španci in Italijani, dvoboj dveh favoriziranih reprezentantc skupine B.

Dogajalo se bo tudi v Kopru in Ljubljani, ki gostita skupino D. V njej se nahajajo mlade reprezentance Portugalske, Anglije, Hrvaške in Švice.

Še vedno pa ostaja nedorečena usoda gledalcev. Glede nato, da se prvenstvo začenja že čez dobra dva meseca, je kar težko pričakovati polne stadine, ki bi to zagotovo bili, če bi živeli v nekih drugih časih. Trenutno se zdi, da bodo stadioni lahko samo delno zapolnjeni. Tudi to bi bil na trenutno situacijo že kar lep uspeh in bi ga sprejeli z odprtimi rokami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrednosti reprezentanc na prvenstvu U21 so vrtoglave

Ker se evropsko prvenstvo, ki ga ob Madžarski gosti tudi Slovenija, nevzdržno približuje s…