Slovenska reprezentanca do 17 let se je četrtič v svoji zgodovini uvrstila na evropsko prvenstvo. Varovanci Miša Brečka so na Norveškem v elitnem delu kvalifikacij po obračunih s Hrvaško, Norveško in Belgijo osvojili drugo mesto in si priborili vstopnico na zaključni turnir.


Kadetsko izbrano vrsto sta skozi vrata raja porinila odlično odigrana dvoboja v prvem oziroma drugem krogu, ko so mladi Slovenci proti Belgijcem in Norvežanom osvojili štiri točke. Odločilen trenutek; zadetek Relje Obrića v 89. minuti dvoboja proti Norveški. “Fantje so bili od prvega dne osredotočeni na svoje delo. Napredovali so iz tekme v tekmo, na koncu nam je tudi z malo sreče uspelo. Odločila je zmaga proti Norveški, ki je bila, to je treba priznati, daleč najboljša reprezentanca v naši skupini. To, kar nam je uspelo, je velika stvar,” je v pogovoru za Sportklub dejal selektor, ki je zaradi razpleta na zadnjem obračunu bil nekoliko razočaran, toda na slovensko srečo poraz proti našim južnim sosedom ni imel posledic: “Žal mi je le te zadnje tekme, ki je bila precej čudna. Zaradi tega poraza proti Hrvaški ostaja grenak priokus, dobro pa je, da smo na koncu na evropsko prvenstvo napredovali oboji.”

Brečko nima nobenega dvoma, da je Slovenija na evropskem prvenstvu, 16-erico najboljših reprezentanc stare celine bo med 17. majem in 2. junijem gostila Madžarska, zmožna velikih stvari: “Cilj smo izpolnili. Zdaj gremo na evropsko prvenstvo, na katerem bomo skušali spisati zgodovino. Vemo, da bo težko, a verjamemo vase.” Na prejšnjih treh turnirjih je slovenska reprezentanca na devetih obračunih skupinskega dela samo enkrat ostala neporažena. Leta 2012 je kot gostiteljica v Lendavi remizirala s Poljsko (1:1).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …