Zvečer se pričenja zares tudi za slovensko izbrano vrsto. Izbranci trenerja Srečka Katanca, med katerimi tokrat ni Bojana Jokića, Andraža Kirma, Romana Bezjaka, Martina Milca in Reneja Krhina, se bodo v Talinu pomerili z Estonci, ki so Slovencem v preteklosti že znali povzročiti sive lase. Slovenci so se z Estonci pomerili že sedemkrat, pet obračunov je pripadlo Slovencem, Estonci pa so dobili prav zadnje medsebojne srečanje, ko so v Ljubljani slavili z 1:2.


“Nasprotnika smo dobro preučili, niti slučajno ne bo lahko. Estonija je kompaktna, borbena ekipa, ki tekmecu običajno ponudi zelo malo priložnosti za zadetek. Če bomo tudi mi v tekmo vložili enako mero borbenosti, potem si obetam ugoden rezultat. V nasprotnem primeru bomo imeli težave,” je na današnji tiskovni konferenci pred uradnim treningom izbrane vrste dejal Srečko Katanec, ki je še posebej opozoril na estonski napad, a razkril tudi nekatere slabosti večernega nasprotnika: “Vemo, da tudi Estonci padajo v sami igri proti koncu posameznih polčasov. Morali bomo vložiti določeno mero borbenosti in šele potem bo lahko prišla do izraza tudi tista individualna kvaliteta, pogum, ki ga nedvomno premoremo in ki pogosto odloča takšne tekme.”

“Poznamo stadion, poznamo nasprotnika. Smo dobro pripravljeni, vse pa bo odvisno od nas samih. Vsak, ki bo stopil na igrišče, mora dati vse od sebe. Borbenost je bila od nekdaj naša odlika, igrišče pa bo povedalo svoje,” pa je dejal Boštjan Cesar, ki bo skoraj zagotovo tudi v Talinu srečanje začel od uvodne minute. V golu bo stal Samir Handanović, ob Cesarju bodo v obrambi še Mišo Brečko, Miral Samardžić in Andraž Struna, mesto zadnjega vezista bo zavzel Dalibor Stevanović, na sredini pa naj bi po pisanju Ekipe24 zaigrali še Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Rajko Rotman in Kevin Kampl, v napadu pa bo prednost pričakovano dobil izkušeni Milivoje Novaković. Izkušeni branilec veronskega Chieva je nekaj besed namenil tudi Estoncem: “Nasprotnika smo dobro preučili, niti slučajno ne bo lahko. Estonija je kompaktna, borbena ekipa, ki tekmecu običajno ponudi zelo malo priložnosti za zadetek. Če bomo tudi mi v tekmo vložili enako mero borbenosti, potem si obetam ugoden rezultat. V nasprotnem primeru bomo imeli težave.”

Pravico na uvodnem obračunu kvalifikacij za EURO 2016, ki se bo na nacionalnem stadionu Lilleküla pričel ob 20:45, bo delila poljska ekipa sodnikov, ki ji bo poveljeval Szymon Marciniak, ki je sicer že dvakrat sodil tudi Mariborčanom, leta 2012 v obračunu z rimskim Laziem, in v drugo še lansko jesen, ko so se vijoličasti doma pomerili z angleškim Wiganom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šok za Dance v Astani, Slovenija po dveh krogih na vrhu kraljuje sama

Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezul…