Slovenijo v četrtek čaka obračun s Švico. Izbranci selektorja Srečka Katanca so danes že preizkusili travnato zelenico mariborskega Ljudskega vrta, čez dva dneva pa bo eden glavnih adutov Slovenije tudi Boštjan Cesar, ki mu je selektor že pred meseci zaupal tudi kapetanski trak.


“Pred nami je pomembna tekma in vemo kaj prinaša. Igramo proti reprezentanci, ki je favorit skupine. Švica ima vrhunsko ekipo, reprezentanca je v vzponu, njihovi igralci pa igrajo v najmočnejših klubih,” je uvodoma dejal izkušeni branilec izbrane vrste, ki sredi julija dopolnil 32 let. Slovence v četrtek čaka obračun s starim znancem, saj sta nasprotnika v preteklosti odigrala že sedem tekem. Trenutno branilec italijanskega Chieva je igral na štirih medsebojnih tekmah, leta 2003 pa je v Novi Gorici, ko so Švicarji slavili z 1:5, doživel ognjeni krst v dresu članske izbrane vrste: “V prejšnjem ciklusu smo proti Švici izgubili obe tekmi, iz katerih pa smo odnesli tudi nekaj pozitivnega. Kakorkoli, menim, da pretekla obračuna ne bosta imeli večjega vpliva na četrtkovo srečanje.”

Cesar bo, če ne bo šlo kaj narobe, v četrtek še 78. nadel reprezentančni dres, s čimer bi se Zlatku Zahoviću približal na dve tekmi zaostanka. Nekdanji član Dinama, Olimpije, Marseilla, West Bromwicha in Grenobla je dejal, da občutki po porazu z Estonci niso bili najboljši, a tudi tri točke s Švicarji, ki bodo tekmo pričeli v vlogi favorita, niso nuja: “Nikakor, je pa tudi tekma s Švico seveda priložnost za pomembne točke. Pričakujem popolnoma drugačen dvoboj, kot je bil tisti v Estoniji. Septembra smo se merili z ekipo, ki se brani, pušča malo prostora, medtem ko ima Švica drugačno mentaliteto. Švicarji igrajo napadalen nogomet in prav lahko se zgodi, da se bomo tokrat morali mi braniti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…