Člansko reprezentanco Slovenije čaka v ponedeljek uvodni obračun kvalifikacij za EURO 2016, ki ga bo čez dve leti gostila Francija. Ob 20:45 se bodo izbranci selektorja Srečka Katanca v Talinu pomerili z izbrano vrsto Estonije, ki je Slovencem v preteklosti že znala povzročati precej sivih las.


“Vemo, da je prva tekma, za nameček še v gosteh, in te je vedno najtežje odigrati. A se ne bojim, da se na Estonce ne bi dobro pripravili. Občutki so fenomenalni, da sem del te ekipe. Ekipe, ki je ambiciozna in gre vedno na zmago. Igra se za Slovenijo in za grb in res sem počaščen, da sem lahko zraven,” je pred kamero Nogometne zveze Slovenije dejal Damjan Bohar, ki bi lahko v Talinu prvič oblekel dres članske izbrane vrste. Borbeni in hitri Prekmurec je v preteklosti le enkrat zaigral za mlado reprezentanco do 21, potem ko je ga v obračunu z Ukrajino, avgusta 2012, nekdanji selektor Tomaž Kavčič namesto Delamee Mlinarja v igro poslal v 84. minuti. Precej več izkušenj z reprezentančnimi nastopi ima Jasmin Kurtić, ki je doslej v dresu z državnim grbom odigral 18 tekem, edini zadetek pa dosegel na prijateljskem obračunu z Grčijo. Belokranjec, ki je v izteku prestopnega roka zamenjal delodajalca in se bo po opravljenih reprezentančnih obveznostih preselil v Firence, se zaveda pomembnosti uvodnega obračuna: “Začetek kvalifikacij mora biti dober, moramo imeti pravi pristop in upam, da se bo vse izšlo tako kot je potrebno. Najtežji tekmec bo Estonija, manjše reprezentance delajo največ problemov. Najpomembnejši jepristop in če bo ta pravi, ne bomo imeli težav. Ne proti Estoniji, ne proti Angliji.”

Reprezentantje, ki so zaradi neugodnih vremenskih razmer nekaj treningov opravili v Lescah, so včeraj popoldne prvič vadili na zelenici kranjskega Športnega centra, na Facebook strani Nogometne zveze Slovenije pa si lahko ogledate tudi nekaj fotoutrinkov z vadbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Matjaž Kek ostaja na klopi slovenske reprezentance

Na NZS so se odločili podaljšati sodelovanje s selektorjem Matjažem Kekom. Čeprav slovensk…