Robert Berić je v nedavnem intervjuju za Sportklub spregovoril o svoji reprezentančni karieri. Tridesetletnik je v preteklosti že izrazil svoje razočaranje nad pomankanjem komunikacije s slovenskim selektorjem in posledično odsotnostjo z reprezentančnih akcij.


“Z ljudmi z Nogometne zveze Slovenije se nismo prav dosti slišal, s selektorjem nisem bil v stikih … Sem pa že večkrat rekel, da sem Sloveniji vedno pripravljen pomagati. Vedno mi je bilo v čast obleči reprezentančni dres. V stikih pa s selektorjem nisem bil. Kaj pa vem … Mogoče sem predaleč,” je dejal Berić, ki je v dresu s slovenskim grbom nazadnje igral pred dvema letoma. Napadalec Chicaga je za Slovenijo zaigral na 24 tekmah, a prave priložnosti v prvi postavi ni dobil nikoli.

“Prav presrečen nisem. Skozi celo mojo reprezentančno kariero je bilo čudno stanje. Res je, zelo malo tekem sem začel v prvi postavi, vedno je bilo nekaj. Najprej generacija iz leta 2010, ko je bil prvo ime seveda Milivoje Novaković, potem se je on upokojil, pa smo prišli v situacijo, ko se je želelo pomladiti reprezentanco. Malo to, malo ono, marsikaj se je spremenilo, jaz pa sem bil vseskozi nekje vmes. Prave priložnosti nisem dobil, tako da … Ne vem, kako bi to sploh komentiral.”

Kljub temu, da je bil pogosto spregledan pa Berić nad igranjem za svojo državo še ni obupal: “Normalno, da si za Slovenijo še vedno želim igrati. Kot sem rekel, je to vedno velika čast. Vsakič se bom z veseljem odzval na klic. V čast mi je bilo vsakič, ko sem oblekel slovenski dres. Prepričan sem, da še nisem rekel zadnje in bom za Slovenijo še igral. Bomo pa videli, kaj bo prinesel čas.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vokić zamenjal klub, a ostaja v Italiji

Petindvajsetletni Dejan Vokić, ki že nekaj časa igra v Italiji, bo v drugi polovici sezone…