V Bolgariji smo spremljali še zadnjo tekmo slovenske reprezentance v skupinskem delu tekmovanja, kot se je izkazalo po koncu tekme, tudi zadnjo na prvenstvu. Po dveh porazih jih je danes čakala Belgija, ki je s 3:0 premagala Češko in z Nemčijo izgubila z 2:0. Kljub dvema ničlama pa se slovenski reprezentanci vrata za napredovanje niso še povsem zaprla. Za uvrstitev med najboljših osem reprezentanc Evrope so morali s tremi ali več goli razlike premagati Belgijo ter upati, da bodo Nemci vpisali še tretjo zmago na turnirju.


Evropsko prvenstvo – tretji krog skupinskega dela. Sodnik: Roi Reinshreiber.
Burgas: stadion Lazur.
SLOVENIJA U17 0:1 BELGIJA U17
Van Vaerenbergh (80+3′)

SLOVENIJA U17
[team1]

BELGIJA U17
[team2]

Varovanci Igorja Benedejčiča so prvi polčas začeli zelo agresivno, kar bi se jim skoraj obrestovalo v peti minuti, ko je mimo vrat ustrelil Dejan Petrović. Po začetnem pritisku so vajeti v svoje roke prevzeli Belgijci, a je veselje Orelu Mangalaju preprečil Rok Vodišek. Vratar ljubljanske Olimpije je bil na mestu tudi ob poizkusu Van Vaerenbergha in s tem ohranil nekaj upanja Sloveniji. To je bilo vse, kar sta reprezentanci pokazali v prvem polčasu, tako da je rezultat ostal 0:0. V oči je po prvem polčasu bodel le podatek o strelih v okvir gola, saj Slovenci do tovrstne priložnosti niso prišli.

V drugem polčasu so se pričakovano višje postavili naši mladi upi, ki so morali za napredovanje zadeti trikrat. Selektor Benedejčič je ob začetku drugega polčasa v igro poslal tudi Jakoba Novaka, ki je zamenjal Kristjana Sredojevića. Pritisk se je skoraj obrestoval v 59. in 61. minuti, ko sta Petrović in Mlakar na žalost merila mimo vrat Teunckensa. Na srečo Slovencev je mimo ustrelil tudi Van Vaerenbergh, ki se je znašel v zelo ugodni situaciji. Ob zaključku tekme je na sceno stopil še najmlajši član posadke, Vitja Valečič, ki je dvakrat resno zapretil, a mu v obeh primerih ni uspelo zadeti okvirja vrat. Potem ko je že kazalo, da se bodo Slovenci od prvenstva poslovili s točko, je v tretji minuti sodnikovega podaljška, praktično v zadnji sekundi obračuna, je Denis Van Vaerenbergh izkoristil podajo Vancampa in tako Sloveniji zadal še tretji minimalni poraz.

S tem izidom se Slovenci poslavljajo od prvega Evropskega prvenstva do 17 let na tujem, na katerem so vse tri tekme izgubili z 1:0, najglobji pečat pa je pustil Rok Vodišek, ki je navdušil predvsem na tekmi proti Nemčiji, ki bo poleg Belgije napredovala v četrtfinale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…