Slovenija je v Stožicah v osmem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo gostila sosednjo Avstrijo. Po prvem polčasu so vodili gostje z rezultatom 0:1, prednost iz prvega dela pa so zadržali do konca srečanja in vpisali tri točke.


Nasprotnika sta v začetnem delu srečanja predvsem izmenjavala posest žoge in iskala pot do obeh vratarjev, vendar nobeni od reprezentanc ni uspelo resneje ogroziti vratarjev. Prvi bi lahko zapretili Avstrijci, a je nevaren napad preprečil Aljaž Struna in si ob prekršku prislužil opomin. Le pet minut kasneje so Avstrijci povedli, po podaji iz kota je z glavo meril natančno Stefan Posch in utišal razprodane Stožice. Prvi poizkus slovenskih reprezentantov smo zabeležili v 29. minuti, ko je od daleč poizkusil Jasmin Kurtić, a gostujoči vratar je strel zlahka ukrotil. V 34. minuti je Slovenija izvedla dva udarca iz kota, po katerih so avstrijski branilci morda igrali z roko, a je piščalka turškega sodnika ostala nema. Dve minuti kasneje je Michael Gregoritsch nevarno štartal na Romana Bezjaka, vendar je za prekršek prejel zgolj opomin. Tik pred odhodom na odmor je nevaren predložek v kazenski prostor Avstrijcev poslal Josip Iličić, s katerim je imel veliko dela gostujoči vratar, vendar na drugi vratnici ni bilo nobenega od slovenskih nogometašev in ostalo je pri vodstvu gostov.

Tudi v drugem polčasu slovenski nogometaši niso reseneje ogrozili avstrijskega vratarja, poizkušali so predvsem s poizkusi od daleč. Avstrijci so zapretili v 62. minuti, takrat je Sabitzer natančno meril, a je kapetan Jan Oblak žogo odbil v kot. Gostje so tudi v drugem polčasu taktično nadigrali naše nogometaše in uspešno zadržali minimalno prednost. Denis Popović je bil minuto pred koncem rednega dela izključen zaradi nešportne poteze nad nasprotnikovim igralcem. 

Slovenijo čaka težka naloga v nadaljevanju kvalifikacij, saj pred zadnjima dvema tekmama Poljaki bežijo osem točk in so si že zagotovili enega od prvih dveh mest, medtem ko imajo Avstrijci sedaj že pet točk prednosti. 

Kvalifikacije EP 2020 – 8. tekma:

SLOVENIJA – AVSTRIJA
Posch 21’
Rdeči karton: Popović 89’

Slovenija: Oblak, Balkovec, Al. Struna, Krhin (Popović 79’), Iličić, Kurtić Šporar, Bezjak (Zajc 61.’), Mevlja, Stojanović, Verbič (Berić 69’)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kako se vam zdijo ti predlogi za drese Slovenije?

Že pred nekaj časa smo objavili, kako bodo izgledali novi dresi slovenske reprezentance, b…