Katanec je opoldne predstavil reprezentančni seznam za tekmi s Švico in Litvo. Na seznam sta se znova prebila Nejc Pečnik in Andraž Kirm, poleg je znova tudi Željko Filipović, ki z Mariborom niza odlične evropske predstave, presenetljivo pa na seznamu ni Josipa Iličića, saj je selektor Srečko Katanec ocenil, da bi moral v dresu izbrane vrste pokazati več želje, garanja in podrejanja. Na besede se je že odzval Iličićev zastopnik Amir Ružnić, ki je bil nad nevpoklicem svojega varovanca ogorčen.


“Najmanj, kar lahko storim, je to, da stopim fantu ob bok. To je moja dolžnost. Josip je poleg Samirja Handanovića najbolj prepoznaven slovenski nogometni obraz zadnjih let, zato je velika sramota, da ga ni v reprezentanci. Tega si ni zaslužil!” je uvodoma za spletno stran športnega časnika Ekipa24 dejal Ružnić, sicer tudi zastopnik večine članov izbrane vrste, ki si kruh služijo na Apeninskem polotoku. Ružnić, ki je junija 1992 zaigral tudi na prvi tekmi izbrane vrste, je v nadaljevanju na račun Srečka Katanca spustil še nekaj ostrih besed in poudaril, da je Iličić v preteklosti za reprezentanco igral tudi poškodovan: “To še enkrat več dokazuje, da je Katanec limitiran trener pri rokovanju z igralci z dodatno vrednostjo. O tem priča že zgodovina, le spomnite se primerov Zahović in Pandev. Šokiran sem. Očitno bi moral Josip igrati na Cipru, da bi bil dovolj dober za Katančevo reprezentanco. Selektor očitno želi imeti je 11 delavcev, garačev, nogometašev z dodatno vrednostjo, ki so sposobni sami odločiti tekmo, pač ne. Ampak Jojo dejansko ne potrebuje reprezentance, da bi vzdrževal svojo kariero, niti se ni prek nje prebil tja, kjer je. Žal mi je, da se je zgodilo, kar se je. Predvsem zaradi tega, ker si – ponavljam – Josip tega res ni zaslužil. Je pošten fant, ki je doslej vedno dal vse za izbrano vrsto. Tudi tedaj, ko je bil recimo poškodovan…”

Iličić v reprezentanci resda še ni pokazal vsega kar zna, a obenem se trenutno samo ponuja vprašanje, ali je nekdanji član Interblocka, Maribora in Palerma že zaključil z igranjem v dresu z državnim grbom. Katanec je sicer poudaril, da Iličić ni odpisal, tudi Ružnić pa o tem ni želel govoriti: “Ne vem, kaj bo storil. Težko komentiram, kar sem povedal, je zgolj moje osebno mnenje. Res pa je, da je Josip v šoku, je globoko razočaran. Ne, ne vem, kako se bo odločil.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…