Slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin se je za Ekipo SN razgovoril o igranju in življenju v Grčiji.


Ko je prišla ponudba Panathinaikosa, nisem prav veliko razmišljal in sem jo hitro sprejel,” je povedal slovenski vezist, ki meni, da je z grškim klubom storil dva koraka naprej v svoji karieri. Kljub ostalim mamljivim ponudbam, ki jih je prejel, je Panathinaikos izstopal, zato ni imel velikih težav pri odločitvi.

Njegov glavni cilj je dobro končati sezono, za kar so seveda na dobri poti, saj zasedajo vodilno mesto v državnem prvenstvu. Z Grki ima Slovenec sklenjeno štiriletno pogodbo, kar mu omogoča gotovost in si tako ne ustvarja skrbi za prihodnost.

O grškem nogometu je povedal, da je kar na visoki ravni, sploh kar se tiče prvih pet moštev, ki v ligi tekmujejo z visokimi finančnimi vložki in kakovostnimi igralci. Tudi sicer pravi, da ni lahko, saj se ekipe proti njim postavijo v obrambni blok, ki ga je težko prebiti. Gre za trde tekme, tudi taktično pa je liga kar močna, še posebej ko gre za derbije, kjer je vložek še toliko višji.

Povedal je, da se v taboru Panathinaikosa kar čuti evforijo, ki jo povzročajo dobri rezultati, ki bi lahko klub popeljali do prvega naslova državnih prvakov po letu 2010. Stadion je vselej razprodan, kar slovenski vezist vidi kot pozitiven pritisk in dodatno energijo, navdušuje pa ga izjemen temperament navijačev.

Na življenje v Grčiji se je dobro privadil. Sproščen, balkanski način življenja mu ustreza. Naučil se je že nekaj osnov grščine, vendar se večino časa sporazumeva v angleščini.

Slovenec biva na jugu Aten, v Glyfadi, kjer je bolj podobno slovenskim razmeram, poleg tega pa je tam precej manj kaotično. Je pa dejal, da so cene stanovanj nekoliko višje, kot je pričakoval, in sicer kakšnih 30-40 odstotkov dražje, kot v Ljubljani.

Za konec je še nekaj besed spregovoril o spremljanju nogometa. Povedal je, da si na svetovnem prvenstvu v Katarju želi zmage Argentine, saj je ljubitelj Lionela Messija. V slovenski ligi si rad ogleda Domžale in občasno kakšen derbi, položaj Olimpije pa je primerjal s položajem njegovega kluba iz Aten.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Klju b boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva,…