V intervjuju za siol.net je spregovoril nekdanji slovenski reprezentant zlate generacije in novopečeni selektor mlade reprezentance, Milenko Ačimović. Med drugim je delil svoje občutke o trenutnem položaju v času koronavirusa, kakšen je vpliv tega na nogomet in kako pričakuje prihajajoče evropsko prvenstvo mladih reprezentanc v Sloveniji.


Kako strelec nepozabnega zadetka proti Ukrajini na stadionu za Bežigradom gleda na samo stanje, ki bo zavladalo po trenutni zdravstveni krizi: “Verjamem, da bomo postali po tej krizi še močnejši. Bolj bomo cenili družinske izlete, obiske ali kosila, tudi vsako druženje s starši. Vse, kar je bilo prej nekaj samoumevnega. Bolj bomo cenili stvari, povezane z družino. Na primer nastope otrok, ki se ukvarjajo s športom, kulturo, pa njihove šolske dejavnosti … Tega preprosto nismo znali dovolj ceniti. Upam, da bo te krize kmalu konec in da bomo lahko spet normalno zaživeli. In svobodno zadihali.”

“Verjamem, da bomo postali zaradi tega po tej krizi še močnejši. Bolj bomo cenili družinske izlete, obiske ali kosila, tudi vsako druženje s starši. Vse, kar je bilo prej nekaj samoumevnega. Bolj bomo cenili stvari, povezane z družino. Na primer nastope otrok, ki se ukvarjajo s športom, kulturo, pa njihove šolske dejavnosti … Tega preprosto nismo znali dovolj ceniti. Upam, da bo te krize kmalu konec in da bomo lahko spet normalno zaživeli. In svobodno zadihali. Tega imam počasi že dovolj, ” je priznal 43-letni strokovnjak.

Kakšno se mu zdi stanje nogometa v teh težkih časih: “Celoten šport je padel v krizo, a res hvala, da imamo Evropsko nogometno zvezo (Uefa) in Mednarodno nogometno zvezo (Fifa). Hvala za predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, da mu je uspelo sredi tako velike krize speljati ligo prvakov do konca. Spremljalo jo je na milijone ljudi. Verjamem, da jim ni bilo lahko, da so težko izpeljali zadevo. Zato sem še toliko bolj ponosen, da imamo takšnega predsednika, ki prihaja iz naših krajev. Da predstavlja eno od gonilnih sil evropskega nogometa in da nam je lahko pričaral “stare” užitke. Dobro vemo, kaj vse ljubiteljem nogometa pomeni liga prvakov. Biti ob torkih ali sredah zvečer pred ekrani je nekaj svetega. To so trenutki za dušo, užitek.”

“Komaj čakam. To je bila tudi moja velika želja, tega ne skrivam. Zadnja štiri leta, ki sem jih preživel ob intenzivnem šolanju, sem si vedno želel, da bi delal kaj takega. Čakal sem na svojo priložnost. Veliko sem snemal, gledal, potoval, se izobraževal. Odločil sem se za pravo “stvar”. To je bila moja prioriteta, saj sem bil že od poletja del reprezentance do 19 let, s katero smo imeli nekaj skupnih akcij, potem pa se je zgodilo, kar se je, v mladi reprezentanci. Postal sem selektor U-21, začel z dvema močnima tekmama proti Nemčiji in Rusiji, zdaj pa nas do Eura ločijo le še trije meseci. Zelo hitro gre vse skupaj, “ pa je selektor mladih slovenskih nogometašev pokomentiral svojo novo vlogo na čelu reprezentance.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrednosti reprezentanc na prvenstvu U21 so vrtoglave

Ker se evropsko prvenstvo, ki ga ob Madžarski gosti tudi Slovenija, nevzdržno približuje s…