Slovenska nogometna reprezentanca je leto 2022 zaključila uspešno, z minimalno zmago nad Črno goro. Slovenija je še šestič v nizu ostala neporažena.


Slovenci so tekmo otvorili podobno kot v četrtek proti Romuniji in takoj na začetku zagospodarili na nasprotnikovi polovici. Kljub konstantnemu pritisku si Kekovi varovanci resnejših priložnosti niso priigrali. Izpostaviti gre strel Verbiča v 12. minuti, ki pa ga je gostujoči vratar Matija Šarkić suvereno ubranil. V nadaljevanju polčasa smo spremljali raztrgano igro, v kateri je do izraza prišlo glavno orožije Črnogorcev – igra v protinapadu. Priložnosti gostov so se vrstile ena za drugo vse do 30. minute, ko je marsikomu na tribunah stoženskega stadiona zastal dih. Po strelu Stefana Mugoše se je žoga namreč dvakrat od prečke odbila na golovo črto, a kljub protestiranju gostov je ostalo pri začetnem izidu 0:0. Priložnost je kot kaže zbudila Slovence, ki so ponovno začeli resneje ogrožati gostujoča vrata. V 35. minuti je z močnim strelom po tleh poskusil Gnezda Čerin, štiri minute kasneje je z roba kazenskega prostora nevarno poizkusil Andraž Šporar, v 42. minuti pa je zadetkov lačna publika naposled le prišla na svoj račun. Po kotu gostov je Slovenija prek Šeška izvedla bliskovit protinapad. Po podaji Šeška s strani kazenskega prostora je žogo v mrežo iz bližine z mojstrsko potezo pospravil Miha Zajc in poskrbel za eksplozijo na tribunah.

V drugem polčasu se je podobno kot v Cluju razmerje moči na igrišču nekoliko enakovredneje razporedilo in Črnogorci niso bili več prisiljeni na zanašanje na protinapada prvič so nevarno zapretili že v prvi minuti nadaljevanja. Nadaljevanje je zaznamovala agresivna igra gostov, ki so s prekrški prekinili večino slovenskih napadov. V 70. minuti je bil zaradi poškodbe mesto na terenu Karničniku prisiljen prepustiti Stojanović. Do konca srečanja si Slovenci niso uspeli priigrati resnejših priložnosti, na drugi strani se je Črnogorcem trud izplačal. V 85. minuti so si namreč po igri z roko v kazenskem prostoru, priigrali 11-metrovko. A sreča spremlja hrabre in Saviću je prečka na zadovoljstvo 11 tisoč glave množice preprečila veselje. V sodnikovem podaljšku so Kekovi izbranci še zadnjič pohodili plin a se iz njihovih akcij ni izcimilo nič, kar bi ogrozilo vrata Šarkića. Slovenci so tako mrežo ohranili nedotaknjeno in se v kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo leta 2024 v Nemčiji podajajo na krilih dveh zmag.

Foto: Maja Kosi
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Trebižan
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: NZS predstavila reprezentančni dres za EURO

Nogometna zveza Slovenije je predstavila drese, s katerimi bodo najboljši slovenski nogome…