Obračun v završkem Športnem parku znova ni navdušil. Dobrih petsto gledalcev ni moglo uživati v dobri nogometni predstavi, zato pa so domači nogometaši v dvoboju s Koprom v desetem poizkusu poskrbeli vsaj za prvo domačo zmago. Odločilni dogodek se je zgodil že v četrti minuti, ko je po lepi akciji za minimalno zmago Zavrča zadel Rok Zorko.


Zavrčani so v obračun krenili silovito in povedli že v četrti minuti. Po hitrem napadu je Zorko žogo z lepo podajo preusmeril na levo stran igrišča, se preselil pred gol, kjer je predložek Glavice pretvoril v zadetek, potem ko je z glavo zadel v levi kot koprskega gola in se veselil prvenca v novi sezoni. Gostje so odgovorili v 12. minuti, ko pa Bajza po prostem strelu Štulca ni imel težav s krotenjem okroglega usnja. V nadaljevanju so gostje prevzeli pobudo, vendar z izjemo nekaj ponesrečenih poskusov proti domačim vratom niso sprožili nevarnejših strelov. Še največ je obetal strel Rahmanovića v 23. minuti, ko je domačega vratarja Bajzo dobil na napačni nogi, vendar s precejšnje razdalje meril mimo desne vratnice završkega gola. Koprčani so nevarno akcijo izpeljali v 27. minuti, ko so Zavrčani krenili v protinapad, a so gostje prestregli podajo Zorka in Štulac se je nenadoma znašel za hrbtom domačih branilcev, a kaj, ko predložek do Rahmanović, ki se je znašel sam pred golom, ni bil kaj prida natančen. Zgolj dve minuti zatem je po desni strani sam krenil še Andrejašič, se znašel sam pred vratarjem Bajzo, a v slogu branilcem zaključil mimo bližnje vratnice in zatresel zgolj zunanji del mreže. V 33. minuti tudi odgovor domače čete. Petrović je krenil po desni strani, podal do Matjašiča, ki je po lepem preigravanju v ogenj poslal Glavico, ki je s podajo z desne na prvi vratnici iskal Batrovića, ki pa je bil za korak prekratek. V 41. minuti protesti gostov, saj je Datković po predložku z desne strani igrišča v kazenskem prostoru najverjetneje igral z roko, vendar je piščalka sodnika Perića ostala nema.

Tudi v drugi polčas so bolje vstopili Primorci, a bili tako kot v prvem znova nezbrani v zaključku. V 52. minuti je Rahmanović po kotu z glavo streljal mimo leve vratnice, dve minuti kasneje je bil nenatančen tudi Pavić. Po zaspanem nadaljevanju so si gostje v 69. minuti izborili prosti strel z 20 metrov, Rahmanović pa je z ugodne pozicije meril mimo desne vratnice završkih vrat. Druga polovica polčasa je prinesla še manj nogometnega dogajanja, omeniti velja zgolj rumeni karton Batroviću, ki je skušal v 73. minuti v kazenskem prostoru Kopra izsiliti najstrožjo kazen, a je sodnik Perić padec Črnogorca ocenil za simuliranje. To je bilo tudi vse, kar je drugi polčas tudi ponudil, če gledalci niso mogli biti navdušeni nad igro svojih ljubljencev, pa so lahko prvič po skoraj šestih zaploskali domači zmagi in trem točkam.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…