S kadrovanjem nadaljujejo tudi Ljubljančani. Vodstvo Olimpije je po Abassu in Avramovskemu v slovensko prestolnico zvabilo še tretjega zimskega novinca. Po Gancu in Makedoncu, ki bosta v ljubljanskem moštvu zasedla tudi status tujca, se je zmajem pridružil še Romun, 24-letni Alexandru Cretu.

Nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša, lahko pa igra tudi kot osrednji branilec, se je z Ljubljančani dogovoril za dolgoletno sodelovanje, saj se bo pogodba iztekla ob koncu sezone 2019/20. Nekdanji član romunske reprezentance do 21 let je bil celotno člansko kariero član Politehnice Iasi, v dresu katere je zbral tudi 99 prvoligaških nastopov, 11-krat je zaigral tudi v jesenskem delu letošnje sezone. 

“Uvodni vtisi ob prihodu v Ljubljano so več kot pozitivni. Prispel sem v klub z bogato tradicijo in izjemnimi navijači, ki znajo pričarati pravo nogometno vzdušje. Z Olimpijo želim ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje čim uspešneje predstavljati naš klub v evropskih kvalifikacijah. V slovenski prestolnici želim pustiti globok pečat in, če bo kot posledica dobrih iger v prihodnosti prišla na moj naslov kakšna zanimiva ponudba, bi se želel preizkusiti v eni od močnejših evropskih lig,” je bil novinec poln hvale na račun novega kluba.

Ranko Stojić je o nogometašu, ki v višino meri 189 centimetrov, dejal, da so najnovejšo pridobitev spremljali že nekaj časa: “Ni skrivnost, da smo Alexandruja spremljali že dalj časa. Osebno sem se večkrat uspel prepričati v njegove nogometne odlike – v prvi vrsti ga krasijo hitrost, kar je precej nenavadno za tako visokoraslega nogometaša, agresivnost in odlična igra z glavo. Splošno gledano gre za profil igralca, ki smo ga iskali vse od uvodnega dne, ko sem prišel v klub. Verjemite, da bo kmalu potrdil moje besede in postal zelo pomembna okrepitev za Olimpijo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…