V taboru Olimpije so se včeraj razveselili napredovanja v četrtfinale Pokala Slovenije, danes pa so z zmajevega gnezda sporočili, da se jim je pridružila nova moč. Vodstvu kluba in trenerju Elsnerja se bo skušal v naslednjih štirih mesecih dokazati Dorian Babunski.

Dvajsetletni Makedonec, ki pa se lahko pohvali tudi s španskim potnim listom, je z Olimpijo sklenil dogovor o štirimesečni poizkusni dobi, je potrdil ljubljanski športni direktor Nenad Protega: “Dorian Babunski je zagotovo potencialno zanimiv nogometaš. V veliko zadovoljstvo nam je, da smo z igralčevimi agenti uspeli doseči dogovor o štirimesečni poizkusni dobi (do konca januarja 2017). V tem času ga bomo pozorno spremljali in ob koncu omenjenega obdobja prejeli odgovor, ali Dorian lahko predstavlja dodano vrednost našemu moštvu.”

Babunski, ki se znajde v napadu in na položaju ofenzivnega vezista, je bil sicer v preteklosti član mladinskih selekcij madridskega Reala, občasno pa je nosil tudi kapetanski trak. V minuli sezoni je bil član tretjeligaške Fuenlabrade, za katero je v trinajstih tekmah dosegel dva zadetka, poleti pa je postal prost igralec.

Dorian je sicer sin nekdanjega jugoslovanskega in makedonskega reprezentanta Bobana Babunskega, ki je v preteklosti začasno že vodil tudi makedonsko izbrano vrsto. Ob tem pa je zanimivo, da je dve leti starejši brat David nogometno pot gradil v mladinskem pogonu Barcelone.

Go the distance?⚽️ #realmadrid

A photo posted by Dorian Babunski (@dorianbabunski) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…