Ljubljančani so že tako bogato izbiro v konici napada okrepili še z enim novincem. Aktualnim državnim prvakom se je pridružil Leon Benko, v sezoni 2012/13 z 18 zadetki prvi strelec hrvaškega prvenstva, ki se je lahko pred leti pohvalil tudi z igranjem v nemški Bundesligi, v kateri je branil barve Nürnberga.


Danes 32-letni napadalec je bil nazadnje član Sarajeva, s katerim je pred dobrim letom osvojil tudi naslov prvaka Bosne in Hercegovine in tako ponovil dosežek iz leta 2009, ko se je v Belgiji kot igralec Standard Liega prav tako veselil državnega naslova. Otrok varaždinskega Varteksa je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo, po podpisu le-te pa je za klubsko spletno stran dejal: “Podpis pogodbe z Olimpijo predstavlja nov, velik korak v moji karieri, v isti sapi pa bi se želel zahvaliti vsem, ki so mi omogočili ta prestop. Največji motiv je zagotovo ambiciozen projekt, ki ga vodi predsednik kluba Milan Mandarić s sodelavci. Že po prvi sezoni mu je namreč uspelo osvojiti naslov slovenskega državnega prvaka, kar je dokaz, da je zmagovalec po duši. Prepričan sem, da lahko z bogatimi izkušnjami pripomorem k uresničevanju visoko začrtanih ciljev. Na domačem prizorišču želimo ubraniti naslov prvaka in osvojiti pokalno tekmovanje, naslednje leto pa bo pravi trenutek za korak naprej tudi v evropskih kvalifikacijah. Imamo odlično moštvo, kar mi bo olajšalo proces prilagoditve na novo okolje, kjer se želim potrditi z zadetki.”

Kot že rečeno, je bil Benko zadnji dve sezoni član Sarajeva, za katerega je v lanski sezoni zabil 18 golov, a se mu je vodstvo kluba v uvodu letošnje sezone zaradi disciplinskega prekrška pred tekmo drugega kroga BiH prvenstva zahvalilo za sodelovanje.

Leon Benko je novi član @nkolimpija! #verjamemvzmaje #plts

A photo posted by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kramarič se tokrat seli v Ljubljano

V dresu Brava bo znova navduševal 23-letni nogometaš Martin Kramarič. Kot so sporočili iz …