Ljubljančani so že tako bogato izbiro v konici napada okrepili še z enim novincem. Aktualnim državnim prvakom se je pridružil Leon Benko, v sezoni 2012/13 z 18 zadetki prvi strelec hrvaškega prvenstva, ki se je lahko pred leti pohvalil tudi z igranjem v nemški Bundesligi, v kateri je branil barve Nürnberga.

Danes 32-letni napadalec je bil nazadnje član Sarajeva, s katerim je pred dobrim letom osvojil tudi naslov prvaka Bosne in Hercegovine in tako ponovil dosežek iz leta 2009, ko se je v Belgiji kot igralec Standard Liega prav tako veselil državnega naslova. Otrok varaždinskega Varteksa je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo, po podpisu le-te pa je za klubsko spletno stran dejal: “Podpis pogodbe z Olimpijo predstavlja nov, velik korak v moji karieri, v isti sapi pa bi se želel zahvaliti vsem, ki so mi omogočili ta prestop. Največji motiv je zagotovo ambiciozen projekt, ki ga vodi predsednik kluba Milan Mandarić s sodelavci. Že po prvi sezoni mu je namreč uspelo osvojiti naslov slovenskega državnega prvaka, kar je dokaz, da je zmagovalec po duši. Prepričan sem, da lahko z bogatimi izkušnjami pripomorem k uresničevanju visoko začrtanih ciljev. Na domačem prizorišču želimo ubraniti naslov prvaka in osvojiti pokalno tekmovanje, naslednje leto pa bo pravi trenutek za korak naprej tudi v evropskih kvalifikacijah. Imamo odlično moštvo, kar mi bo olajšalo proces prilagoditve na novo okolje, kjer se želim potrditi z zadetki.”

Kot že rečeno, je bil Benko zadnji dve sezoni član Sarajeva, za katerega je v lanski sezoni zabil 18 golov, a se mu je vodstvo kluba v uvodu letošnje sezone zaradi disciplinskega prekrška pred tekmo drugega kroga BiH prvenstva zahvalilo za sodelovanje.

Leon Benko je novi član @nkolimpija! #verjamemvzmaje #plts

A photo posted by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poškodba velike Olimpijine okrepitve

Olimpija je takoj po pričetku zimskega prestopnega roka na pripeljala Timija Elšnika. Pers…