Aluminij je dober teden dni pred začetkom nove sezone izkoristil za dve pripravljalni preizkušnji. Kidričani so se včeraj ob 18. uri pomerili proti Rogaški, dve uri kasneje je nasprotnik bil Fužinar.


V taboru rdeče-belih so se odločili za dvojni program tekem, na katerih so želeli dati priložnost večini nogometašem, ki so trenutno na razpolago glavnemu trenerju Slobodanu Gruborju. Prva nasprotnika Aluminija v tem pripravljalnem obdobju sta bila nižjeligaša, in sicer ekipa Rogaške iz 3. SNL ter Fužinar iz 2. SNL.

Na prvem dvoboju proti Rogaški so Kidričani slavili z minimalnih 1:0 ter upravičili vlogo favoritov. Nekoliko drugače je bilo na večernem dvoboju, ko je nasproti Štajercev stal ambiciozni drugoligaš iz Koroške. Fužinar je dvoboj proti prvoligašu dobil z rezultatom 2:3, kar je, kljub kombinirani postavi domačinov, dobra popotnica za Ravenčane pred začetkom letošnje sezone.

Od omenjene trojice klubov bodo z uradnimi tekmami prvi začeli nogometaši Fužinarja, ki bodo sezono v 2. SNL odprli 12. avgusta, ko bodo na svojem stadionu gostili ekipo Brd. Dan kasneje bo na teren stopil Aluminij, ki ga čaka težko gostovanje v Ljudskem vrtu. Rogaška bo lov na vrnitev med drugoligaše v tej sezoni začela šele 22. avgusta, ko jo čaka gostovanje pri Dobrovcah.

ALUMINIJ – ROGAŠKA 1:0

ALUMINIJ – FUŽINAR 2:3
Strelci: Fasvald, Florjanc, Potokar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Beltinčani našli pravo formo

    Nogometaši Beltincev nadaljujejo z dobrimi predstavami v zadnjih tednih in so v mesecu sep…
  • Brežice poglobile krizo Drave

    V 7. krogu sta se na Stadionu v Brežicah srečali moštvi Brežic Term Čatež in Drave Dakinde…
  • Dob do tretje zaporedne zmage

    V 7. krogu 2. SNL je ekipa Doba slavila že tretjič zapored in se proti Bricem veselila zma…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorica predstavila novega trenerja

Na uradni klubski spletni strani ND Gorica so sporočili novico o menjavi trenerja. Ekipo b…