Leto 2014 bo šlo v anale mariborskega kluba, saj je bilo to leto eno najuspešnejših, če ne najbolj uspešno, v zgodovini kluba. Ob novem naslovu državnih prvakov so vijoličasti prvič prezimili v evropskih tekmovanjih in se februarja dvakrat pomerili s Sevillo, kasnejšo zmagovalka Evropske lige, jeseni pa je sledilo še nastopanje v elitni Ligi prvakov, kjer so Mariborčani vsakemu od nasprotnikov vzeli po točko.


“Moramo vzeti zgodbo kot celoto, naš nastop v Ligi prvakov po petnajstih letih je res nekaj posebnega. Zadnja tekma za nov podvig z napredovanjem se nam ni izšla, a ni zmagala boljša, temveč bolj sveža ekipa, kar je v tem obdobju leta za pričakovati. Schalkeju smo čestitali za zmago, lahko pa še enkrat poudarim pohvale našim igralcem in strokovnemu vodstvu, ker smo letos naredili res velike stvari. Vtisi so fantastični. Igrali smo v Ligi prvakov, ki je res nekaj posebnega. Remizirali smo z vsemi tremi ekipami v skupini, bili konkurenčni, bili do zadnjega kroga v igri za nadaljevanje evropske poti. Kaj več si zares težko predstavljamo v tem času. Če se dotaknemo zadnje tekme, veliko pove podatek, da ima Schalke 108 milijonov za plače igralcev. Mi pa imamo dva,” je skorajda končano leto 2014 za spletno stran mariborskega prvoligaša povzel športni direktor Zlatko Zahovič, ki je takoj po tekmi s Schalkejem že naznanil prihod Erika Janže, trenutno še člana vodilnih Domžal. Še vedno ni dokončno jasno, če bo Prekmurec vrste vijolic okrepil že pozimi ali pa se bo v Ljudski vrt preselil po koncu sezone, ko mu poteče dogovor z Domžalčani: “Znano je že, da bo naš član postal Erik Janža. Pogodba začne veljati od naslednjega tekmovalnega leta, si pa želimo dogovora z Domžalami, da bi Janža k nam prišel že januarja. Če se ne bomo uspeli dogovoriti, pa bo postal igralec NK Maribor v naslednji sezoni.”

Celjani naj bi za Verbiča pričakovali 700 tisoč evrov, je to preveč tudi za Maribor? (Foto: Rok Zore)
Celjani naj bi za Verbiča pričakovali 700 tisoč evrov odškodnine, je to preveč tudi za Maribor? (Foto: Rok Zore)

Pristaši vijoličastih že z nestrpnostjo pričakujejo začetek januarskega prestopnega roka, saj se z državnimi prvaki povezuje kar nekaj imen. Najglasnejše so govorice o Benjaminu Verbiču, nekoliko je potihnilo šepetanje o Niku Omladiču, ki še vedno ni podaljšal pogodbe z Olimpijo, pred dnevi je s Primorske prišla vest, da naj bi se Štajerci zanimali tudi za Domna Črnigoja in Mateja Palčiča: “Prezgodaj je še govoriti o teh zadevah, januarski prestopni rok se še ni začel. Mi si še želimo okrepitev, zdaj če bo to že to sezono, ali pa naslednjo, še ni popolnoma jasno. Želimo si to, kar je edino možno. Delati z mladimi, perspektivnimi fanti, pred katerimi je velika, svetla prihodnost. Jih brusiti, da nam prinesejo tako rezultat kot seveda tudi tisti finančni del, od katerega smo odvisni. To je naša pot. Kot sem že dejal, mi nimamo te sreče, da bomo kdajkoli imeli proračun Schalkeja, bomo pa imeli to, kar imamo že od nekdaj. Strokovno delo, entuziazem, željo, voljo, zveste navijače in po tej poti bomo vztrajali. To je edina pot, ki nas lahko popelje do novih uspehov.”

Mariborčani tudi po najuspešnejšem letu v zgodovini kluba, gledano iz finančnega vidika, ne bodo skrenili z začrtane poti, športni direktor je še enkrat potrdil, da bo klub tudi v prihodnosti denar vlagal predvsem v mlade in perspektivne nogometaše, izkušenih in odmevnih okrepitev ne gre pričakovati: “Realnost je takšna, da mi zelo dobro delamo in se bomo trudili še naprej tako dobro, ali pa še boljše delati. Vlagati v stroko, v mlade, perspektivne nogometaše, vsako leto biti ambiciozni in imeti veliko srce. Ob vsem tem si želimo še naprej podpore naših fantastičnih navijačev, to je prava pot za naše uspehe, druge poti ni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura po težkem boju priznala premoč Ludogorcu, Prekmurci bodo sezono nadaljevali v evropski ligi

Tudi na povratnem obračunu drugega kvalifikacijskega kroga za uvrsitev v ligo prvakov so s…